"Invata pe copil calea pe care trebuie sa o urmeze…"
Versetul zilei
Newsletter
Gândul zilei
Flag Counter

adryardeu

1 2 3 125

Descarca aici:  bibliografie memorare 2019 (2)

Faptele Apostolilor 1-3

Faptele Apostolilor 1:1  Teofile, în cea dintâi carte a mea, am vorbit despre tot ce a început Isus să facă şi să înveţe pe oameni,

2  de la început până în ziua în care S-a înălţat la cer, după ce, prin Duhul Sfânt, dăduse poruncile Sale apostolilor, pe care-i alesese.

3  După patima Lui, li S-a înfăţişat viu, prin multe dovezi, arătându-li-Se deseori timp de patruzeci de zile, şi vorbind cu ei despre lucrurile privitoare la Împărăţia lui Dumnezeu.

4  Pe când Se afla cu ei, le-a poruncit să nu se depărteze de Ierusalim, ci să aştepte acolo făgăduinţa Tatălui „pe care” le-a zis El „aţi auzit-o de la Mine.

5  Căci Ioan a botezat cu apă, dar voi, nu după multe zile, veţi fi botezaţi cu Duhul Sfânt.” Continue reading

Descarcă aici: bibliografie clasic 2019

 

Cărţile biblice:

– clasele2-3:1 Împăraţi, 2 Împăraţi, Filimon

– clasele 4-5:1 Împăraţi, 2 Împăraţi, 2 Petru

– clasele 6-7:1 Împăraţi, 2 Împăraţi, Coloseni

– clasele 8-9:1 Împăraţi, 2 Împăraţi, 2 Corinteni

– clasele 10-11:1 Împăraţi, 2 Împăraţi, 2 Corinteni

– 18– 25 ani:1 Împăraţi, 2 Împăraţi, 2 Corinteni

– 25+ ani:1 Împăraţi, 2 Împăraţi, I2 Corinteni

Versetele biblice de memorat Continue reading

descărcare

           Adriana Ardeu, bis. Gloria, Arad

        Pace voua. Anul acesta, împreuna cu învătătorii din biserica noastră am realizat un statut al şcolii duminicale. Am vrut sa avem trasate niste linii clare asupra modului în care să se desfăşoare lucrarea, nişte principii după care să ne ghidăm. Toţi au putut face sugestii şi propuneri iar când s-a hotărât forma finală, liderul a făcut un tabel în care toti să semneze că au luat la cunoştinţă şi se angajează să respecte ceea ce scrie acolo. Vă sugerăm să faceţi un lucru asemănător, pentru a ajuta la unitatea echipei şi pentru a vă asigura că întreaga echipă actionează şi gândeşte la fel, ridicând astfel standardele lucrării.

De asemenea, vă rugam ca daca aveţi făcut ceva asemănător sau daca îl veţi adapta pe acesta, să ne trimiteţi şi nouă un model; orice detaliu sau informaţie în plus e binevenită.

Domnul să vă binecuvinteze lucrarea!

Descarcă aici: Statut Sc Duminicala

Continue reading

-descarcă invitaţia aici:           sigla conf    Invitatie conferinta                         

                        INVITAŢIE

Salutări sfinte în numele Domnului Isus,  Mântuitorul nostru!

Cu bucurie vă invităm sâmbătă, 29 septembrie 2018, la Conferinţa anuală a învăţătorilor de Şcoală Duminicală, din cadrul Comunităţii Regionale Penticostale Arad. Aceasta va avea loc la Biserica Penticostală Gloria din Arad, str. Gloriei nr 5. Conferința va începe la ora 8:30 cu înscrierile și se va încheia în jurul orei 15:00 cu gustarea pregătită din partea bisericii gazdă.

Tema conferinţei:  Hristos, Izvorul meu

Versetul motto al conferintei este:  Psalmul 36:9 -„Căci la Tine este izvorul vieții, prin lumina Ta vedem lumina.”

În cadrul conferinței, fratele Nelu Filip va avea un mesaj in plen pentru toţi învăţătorii, urmat de trei seminarii interactive cu idei practice pentru grupele de copii, împărţite pe categoriile de vârste ale copiilor cu care se lucrează: preșcolari, școlari, adolescenți.

Vor fi standuri cu literatură creştină. Veniţi pregătiţi!

În cadrul conferinţei se va distribui (gratuit) Mărgăritarul, revista naţională a învăţătorilor de copii din Cultul Creştin Penticostal (una pentru fiecare biserică participantă). De asemenea, va fi de vânzare și Agenda 2019 a Departamentului pentru copii din cadrul Cultului Penticostal.

În scopul pregătirii mapelor şi a gustării, vă rugăm să confirmaţi până marţi 25 septembrie 2018 participarea la conferință. Confirmarea se va face la Ardeu Adriana,  email: ardeu.adriana@yahoo.com, tel. 0749524431 – menționând numele, biserica și în cadrul seminarului la ce categorie de vârstă dorești să participi.

Vă mulţumim frumos și vă așteptăm cu drag!

ferigaautor necunoscut

descarca aici:Feriga sau Bambus

 (Trebuie să citeşti această poveste, indiferent prin ce treci acum!)8902356926494

,,Într-o zi am decis să renunţ…aş renunţa la toate…toate mă dezamăgesc;”

Am mers în pădure şi am început să vorbesc cu Dumnezeu:

“Doamne, poţi să-mi dai un motiv bun să nu renunţ?” – L-am întrebat…

Răspunsul Lui m-a surprins: “Uită-te în jurul tău. Vezi feriga şi bambusul?”

“Da!” – Am zis eu.

“Când am plantat seminţele de ferigă şi de bambus, le-am îngrijit. Le-am oferit lumină. Le-am oferit apă. Feriga a crescut rapid şi a ieşit din pământ, cu nuanţa ei de verde strălucitoare, a cuprins pământul. Continue reading

Anul acesta  ,,Talantul în negoţ”  la faza regională, pe Arad s-a tinut la tabăra de la Surduc.

Pentru timpul liber s-a organizat jocul mare cu staţii- Armata Regelui. Este un joc de genul celor cu indicii sau descoperire de comori dar în loc de indicii sau hărţi am folosit câteva staţii la care echipele de copii trebuiau să îndeplineasca nişte sarcini. Copiii erau soldaţii noi recrutaţi care doreau să intre în armata regelui David, dar trebuiau să îşi dovedească vrednicia confruntându-se cu situaţii asemănătoare celor cu care s-au confruntat David şi oamenii lui. A fost  un joc frumos şi am petrecut un timp minunat împreună.

Descarcă jocul aici: Jocul -Armata regelui   , Fisa de raport a garnizoanei

de Adriana Ardeu, bis Gloria, Arad

Printaţi planşa pe carton colorat si daţi copiilor sa le înveţe pe de rost amintindu-le că ei trebuie să se descurce bine în mânuirea sabiei ca să poată răspunde oricărui atac.

Sabia-semn de carte

1 2 3 125