"Invata pe copil calea pe care trebuie sa o urmeze…"
Versetul zilei
Gândul zilei
Flag Counter

Idei pentru disciplina

model buzunarasede Cristina Costea, Calan, HD

Pregătește în sală un loc în care poți avea plicuri sau cutiuțe în care să scri aprecieri pentru copiii de la grupă. Poți pune un bilețel de laudă pentru ascultare, atunci când observi că un copil dovedit ascultare și supunere îm timpul activității. Cu siguranță copiii se vor bucura să găsească astfel de bilețele în plcul lor.

model card WOWde Cristina Costea, Calan, HD

Cardul de ascultare „WOW

Descarca: Cardul de incurajare

                  carduri- de printat

                   abtibilde

Printează și laminează cardul de ascultare și etichetele WOW pentru fiecare copil din grup.

Copiii vor păstra aceste carduri și vei oferi câte un „WOW” doar în situații de ascultare „WOW”, de exemplu poți oferi unui copil o etichetă dacă este singurul care nu a uitat că în timpul săptămânii a avut o temă de făcut sau părinții ți-au spus despre felul în care a aplicat acasă ceea ce a învățat la grupă).

insigna ascultariide Cristina Costea, Calan, HD

 • Confecționează sau cumpără o insignă pe care să scrie mesajul: Pot fi ascultător!;
 • Oferă această insignă copilului care a dat dovadă de ascultare și supunere la grupă în ziua respectivă;
 • Dacă ai un număr mare de copii la grupă poți allege să oferi două sau trei insigne la finalul programului, copiilor care au fost cei mai ascultători;
 • Nu uita să încurajezi și copiii care nu au primit niciodată sau de puține ori insigna, să fie atenți la acest aspect pentru a se bucura de Insigna ascultării.

Continue reading

de Cristina Costea, Calan, HD

cheiAdevărata ascultare are câteva caracteristici de care este necesar să ținem cont. O persoană ascultătoare, atunci când i se cere să facă un anumit lucru, va acționa astfel:

 • Imediat;
 • Complet;
 • Cu voie bună;
 • Fără să se plângă;
 • Va face mai mult decât i s-a cerut.

Printează pentru fiecare copil din grup planșa cu cele cinci chei ale ascultării. Decupați și colorați cheile, apoi cu ajutorul unei pioneze cu piciorușe sau a unui inel de metal uniți cheile sub forma unui breloc.

Continue reading

idee trimisa de Cristina Costea, Călan,Hunedoara

Untitled-descarca aici: Definitia ascultarii- activitate

 • Definiție: Ascultarea înseamnă a îndeplini cu bucurie cerințele și dorințele celor ce sunt responsabili de mine.
 • Poți folosi această activitate ca introducerea tunci când dorești să începeți să vorbiți la grupă despre subiectul ascultării (pentru a evita expresia de început: Copii, astăzi vom vorbi la grupă despre …J)

Desfășurare: Continue reading

imagini- comoaradescarca aici: Activitate comoara                                                                de Simona Giurgiu, Arad

Aceasta este o idee bună pentru a i disciplina pe copii s slujească şi să strângă comori în cer.

Deasemenea poate fi folosita şi ca fişă de prezenţă la nevoie.

Adu cu tine câteva imagini sau lucruri care imită obiecte de valoare.Pot să fie inele ,un portmoneu cu bani, imagini cu mașini scumpe, jucării scumpe. Explică-le copiilor căexistă comori pământești care pier ,dar există comori cerești ce sunt cu mult mai de preț decât ce oferă lumea.Poți face pentru fiecare copil o cutiuță( un cufăr) în care ei pot strânge comori de-a lungul mai multor întâlniri.  Comorile pe care ei le vor strânge sunt comori pentru Cer. Mai jos sunt enumerate câteva comori ce ei pot să le adune în cufărul lor care sunt transferate direct în Cer  .Tăiați cufărul  pe dunga neagra îngroșată iar pe dosul acesteia lipiți o foaie asfel încât cele enumerate mai jos să poată fi păstrate înăuntru.

 • Pentru fiecare verset (psalm) învățat primesc o Biblie.(Ea e cea mai prețioasă carte)
 • Pentru poezii recitate sau cântari ce le învață primesc portativul muzical.
 • Pentru fiecare copil nou invitat la grupă primeşte imaginea unui copilaş.
 • Pentru dărnicie primeşte un cadou.
 • Pentru ascultare – o coroană.

descarca imaginea:

Continue reading

zgomotometrude Adriana Ardeu, bis Gloria, Arad

-Printati foaia alăturată  în format A3 şi săgeata, pe hărtie cartonată;

-Laminati-le şi decupaţi săgeata;

-Puneţi planşa pe perete şi spuneţi copiilor că acesta este un ,,zgomotometru’’ adică un măsurător al gălăgiei. Veţi măsura cu ajutorul săgeţii albastre. Săgeata  o veţi aşeza pe culoarea verde pentru că aveţi o grupă de copii care ştie să stea liniştită. La unele activităţi cum ar fi lucrul manual sau jocul recapitulativ se pot sfătui  în şoaptă iar în timpul gustării sau când ridică mâna pot vorbi cu voce normală – dar dacă va trebui să urcaţi săgeata mai sus decât trebuie în timpul unei activităţi, nu va fi bine. Iar dacă va trebui să puneţi săgeata pe roşu din cauza zgomotului sau al gălăgiei, va trebui să opriţi totul şi să aveţi o discuţie serioasă.

-Dacă în timpul unui program săgeata ajunge x ori ( hotărăţi un număr)  pe culoarea roşie puteti hotără nişte restrictii. Continue reading

de Adriana Ardeu, bis. Gloria, Arad

Semaforul cumintenieiSemaforul comportamentului-Confecţionaţi un semafor din carton şi panglică după modelul celui din poză şi agăţaţi-l în clasă.

-Cumpăraţi clame ca acelea pentru rufe şi scrieţi pe ele numele copiilor. Dacă copiii sunt preşcolari şi nu ştiu să citească, lipiţi pe ele câte o poză mică cu fiecare copil.

-Puneţi clamele într-un coşuleţ lângă semafor, la îndemăna copiilor.

-Când copiii intră în clasă spuneţi-le să îşi pună clama cu numele\ poza pe culoarea verde a semaforului, astfel veţi avea şi o evidenţă clară a celor prezenţi sau absenţi ; Cei absenţi  vor rămâne în coşuleţ şi vă puteţi ruga pentru ei.

-Repetaţi cu copiii regulile grupei şi spuneţi-le că atâta timp cât le respectă, numele lor vor rămăne pe culoarea cuminţeniei – verde; Dacă încalcă regulile vor primi 1-3 avertizări şi numele lor va fi mutat pe culoarea galbenă; dacă vor continua să le încalce – numele lor va fi mutat pe culoarea roşie, iar  copilul va trebui să aibă o discuţie serioasă cu învăţătorul fie în acel moment ( dar afară din sala), fie după program, fie de faţă cu părinţii. Se pot hotărâ şi anumite restricţii pentru acel copil ( de ex. ,,Nu mai poţi sta acolo lângă prietenii tăi, vei veni aici pe scaunul cel mai apropiat de mine.’’  )

-Dacă copiii îşi corectează comportamentul , apreciaţi-I în faţa tuturor şi mutaţi-I numele din nou la verde;

Nelu cel cuminte

 

Nelu este un musafir la grupa voastra. Vine in vizita si se bucura sa asculte tot ceea ce invatatorii ii invata pe copii din Cuvantul lui Dumnezeu.Vedeti ce zambet larg are? dar de cate ori galagia incepe sa isi faca loc la grupa si  copiii nu mai asculta cu atentie ci vorbesc intre ei sau vorbesc fara sa ridice mana, Nelu se intristeaza si zambetul lui dispare treptat. Daca pana la final Nelutu inca zambeste primiti o rasplata (  va jucati un joc preferat de ei, le dati bomboane sau… fiti creativi 🙂

Instructiuni:Printati si laminati plansa de mai sus. Decupati imaginile si faceti o taietura cu cutterul si pe linia punctata dintre cele doua parti ale gurii.introduceti ,, zambetul” cu manerul in spate si buza in fata astfel incat sa zambeasca. Prindeti cu blutac ,,zambetul astfel incat sa ramana in pozitia dorita. Puneti-l pe Nelu undeva la vedere in sala si de cate ori copiii incarca regulile scadeti din zambet. Nu uitati sa si largiti din nou zambetul daca copiii isi corecteaza comportamentul.