"Invata pe copil calea pe care trebuie sa o urmeze…"
Versetul zilei
Gândul zilei
Flag Counter

Nasterea Domnului Isus

1 2 3 6

thumbnail (2)trimis de Oana Mirabela Moise, Italia

Descarcă aici: Instructiuni borcan- Scena nasterii

Ioan 1-14a

Materiale necesare:

-pistol cu silicon fierbinte

-borcane reciclate cu capac care să se înfileteze bine

-sclipici

-sceneta cu nasterea Domnului Isus în ceramică care să intre în borcan

( se pot găsi la magazinele chinezeşti sau la cele de porţelanuri şi ceramică)

-apă distilată thumbnail

-glicerină

-vopsea spray pentru capace

Pentru decor: 

-dantelă

-inimioare din plastic

-verset potrivit

La început vopsim capacele şi le lăsăm la uscat. Odată uscate lipim sceneta cu naşterea Domnului Isus cu lipici fierbinte în interiorul capacului şi lăsăm să se usuce. În borcanul curat vom pune puţin sclipici,vom umple borcanul cu apă distilată şi vom pune glicerina (ajunge cam jumătate de linguriţă sau o lingurita la borcan) -ea având rolul de a întârzia caderea sclipiciului creând astfel  un efect de zapada. Închidem sceneta cu capacul pe care am lipit-o. Borcanul trebuie sa fie umplut bine cu apa să nu rămână mult spaţiu liber, daca apa dă peste nu este o problema, înseamna că e umplut bine. Controlaţi să fie bine închis, să nu curgă apa şi sigilati totul cu silicon fierbinte. Noi am decorat cu dantelă şi am lipit şi o inimioara în mijloc… si nu cumva sa lipsească un verset, -în cazul nostru am ales versetul din Ioan 1:14 plastificat si lipit tot cu silicon fierbinte!

Puteti folosi acest lucrul manual şi in alte perioade, cu alte scenete …

Am facut acest lucrul manual cu grupa Fluturasilor din biserica “Muntele Sionului” Basiliano-Udine Italia… învăţătoarele sora Liliana si Oana .

De Florina Curuliuc, Bis. Pe Stâncă, Șoimoș, Arad

UntitledDescarcă aici: Impodobeste-ti inima- text lectie

                           impodobeste-ti inima- imagini ppt

INTRODUCERE :

Unii oameni sărbătoresc ziua naşterii lui Isus  împodobind bradul, alţii   îşi luminează casa, dar Isus ar fi fericit dacă inima ta şi inima mea  ar fi împodobite, pline de lumină.

Acesta este  motivul pentru care  s-a născut pe pământ. Atunci când tu L-ai găsit pe Isus şi ai hotărât să Îl urmezi

străluceşti mai mult decât orice luminiţă aprinsă în sărbătoare.

CUPRINS:

    Privind cerul,magii au zărit steaua care lumina diferit şi au înţeles că vesteşte naşterea unui Împărat. Au plecat să Îl caute. Când au ajuns la Ierusalim  l-au căutat la palat, locul potrivit pentru un rege  dar au găsit doar pe Irod, un împărat crud, nu  L-au găsit pe Isus. Acolo unde nu locuieşte Isus e întuneric indiferent câte lumini pune omul. Steaua nu lumina acel loc.  

Dar oare de ce nu s-a putut zării steaua? Continue reading

hjf

Iulian era foarte fericit!  Pe 25 decembrie era ziua lui de naştere şi prietenii lui i-au promis o masă- o seară in cinstea lui! Într-adevăr prietenii s-au ţinut de cuvânt şi au pregătit totul: mesele cu hârtie albă, buchete de flori în dreptul fiecărui tacâm, tartine ornate frumos şi un tort mare de tot la mijloc. De tavan atârnau ghirlande, pereţii erau împodobiţi cu crenguţe de brad şi muzica cânta frumos. Totul era gata şi la ora fixată lui, cu sfială bătu la uşa. Dar spre surprinderea lui, nimeni un a venit să îi deschidă. Dinăuntru se auzeau voci cântând ,, La mulţi ani”, ciocniri de pahare, clinchet de tacâmuri şi de farfurii, muzică şi foarte multă veselie… Nedumerit, Iulian încercă mânerul uşii; dar uşa era incuiată. Banchetul  organizat în cinstea zilei lui de naştere, a început fără el şi s-a întors acasă trist!

Crăciunul este in cinstea zilei de naştere a Domnului Isus, Fiul lui Dumnezeu.  Deşi un ştim dacă aceasta a fost ziua exactă ,  creştinii vor să  îi arate recunoştinţa şi mulţumirea că a venit pe pământ pentru a ne salva. Ce frumos ar fi, prin urmare,  să ÎL avem pe El ca oaspete de cinste. Şi când ne aşezăm anula cesta la masa de sărbătoare, să îi spunem Domnului Isus in şoaptă sau în gând: ,,Doamne Isuse, de ziua Ta Îţi dau în dar inima mea.”

Globul -ornament din arahideidee trimisă de Andreea Ana, Castellon, Spania

   Decarcă aici: Globul- instructiuni
Materiale necesare: scotch de hârtie, panglică decorativă, arahide (în coajă dar nesărate) de 3 marimi diferite, vopsea acrilică, zăpadă artificială, șnur , lipici(aracet), coală de carton albă sau colorată;
Instructiuni:
-Se aleg 3 arahide de mărimi diferite reprezentăndu-i pe Iosif, Maria si Pruncul Isus si se picteaza (vezi imagine).
-Cu o șurubelniță se găureste partea de sus a benzii scotch și se introduce șnurul (înnodându-l discret).
-Se decupeaza coala de carton și se lipește în partea interioară a benzii scotch. Apoi se lipește panglica decorativă pe partea exterioară a benzii scotch.
-Intr-o farfurie se pune zăpadă artificială și după ce ai pus puțin aracet pe marginile benzii “lipești” zăpada apăsând banda scotch pe farfurie. Se repeta procesul și pe cealaltă parte.
-La sfârșit se lipesc figurinele din arahide. Continue reading

1-christmas-house-painting-irina-afonskaya

Descarcă aici:Veselie de Cràciun- povestire ‘ lectie obiect

    Tablourile

  Sugestie pt vizualizare: Printează imaginile alăturate cu tabloul ,,neterminat” (fără lumini galbene la ferestre) şi eventual cu tabloul ,,terminat” ( cu lumini); Pregăteşte şi o pensulă cu culoare galbenă sau  e de ajuns şi un simple marker galben; În timp ce povesteşti arată tabloul neterminat, iar când spui că pictorul a pictat lumini la ferestre- colorează  şi tu lumini- la ferestre, în copac, pe zăpadă ca şi reflexie etc. Dacă ţi-e greu să colorezi te poţi ,,salva” punând  direct imaginea cu tabloul terminat în faţa copiilor.

              1-christmas-house-painting-irina-afonskaya (1)   Într-un sat trăia un pictor. Un om bogat din preajmă a dat o comandă la el de un tablou care să aibe titlul de,, Veselie de Crăciun”. Artistul s-a şi apucat de lucru.  El a desenat o stradă cu case într-un peisaj de iarnă, cu  copaci şi umbrele nopţii căzând peste tot.

           Omul bogat, trecând într-o zi pe acolo, s-a uitat la t abloul lui şi a exclamat:,,Oh, asta este tabloul meu?!…E frumos, dar… nu te supăra, arată cam trist şi palid…. Nu prea seamănă a veselie de Crăciun. “ Atunci, artistul  a spus: ,, Domnule, tabloul un e terminat… ia un loc şi aşteaptă numai căteva minute…” Artistul luă o pensulă şi o înmuie în vopsea galbenă, apoi cu vârful pensulei pictă indată lumini la ferestre. Deodată, aspectul tabloului s-a schimbat, dând impresia unei fermecătoare seri de Crăciun!

           Viaţa ta fără Isus este ca tabloul acela palid şi neterminat. Atunci însă când Isus este în inima  ta şi îţi conduce viaţa, lumina Lui schimbă tabloul vieţii tale intr.-unul vesel şi frumos. Isus a spus: ,,Eu sunt lumina lumii!” ( Ioan 8:12) – Primeşte-L pe El în inima şi viaţa ta şi El va face toată diferenţa.

9752452preluată din Sion IV, pag.56

   Descarcă aici: Aduceti cu voi lumina- povestire

            În Germania trăia odată un duce bogat. El devenise creştin şi mergea în fiecare duminică la biserică. Un lucru însă îl intrista mereu: acela că biserica era mai întotdeauna goală.

S-a gândit el mult, cum să convingă pe credincioşi că că duminicca nu este ziua lor, ci este ziua Domnului.Într-un târziu i-a venit o idee: a construit o altă biserică, mare şi  frumoasă. Când construcţia a fost gata, a invitat toţi membrii la inaugurarea ei, şi la masa festivă.

La ora stabilită, locaşul era plin de oameni,  care admirau eleganta şi frumuseţea noii biserici. Dar, unul după altul, oamenii au început să şuşotească între ei:,,ducele a uitat să pună lămpi”,  ,, ai observat că un este nici o lumină? Cum vine asta?”, ,, ceva un este în regulă cu ducele nostru, cum să uite un lucru atât de important?”. Ducele îi lăsă pentru un timp să şuşotească între ei tot felul de presupuneri şi observaţii, apoi merse la amvon şi le vorbi astfel: Continue reading

20191215_002258  trimi s de Roxana Barac, Barcelona

Descarcă aici: Lucru manual Ieslea

Materiale necesare:

-material de pâslă : alb, roșu, gri, galben și roz, un borcan(lat), steluțe de sclipici (foam), 3 biluțe de polistiren ( 1 mai mică), tempera- culoarea pielii, fân, un cartonaș lung, o lumânare cu baterie, carioci, foarfecă, lipici (pistol de silicon);

 

20191214_233735Pentru acest lucru manual nu am folosit șabloane, am tăiat “după ochi” 2 forme pentru haine, 2 pătrate galbene și unul alb, și o inimioară.

Am vopsit biluțele de polistiren (dacă găsiți bile de lemn e mai bine, nu necesită să fie vopsite, și arată mai de calitate).

Am rulat și am lipit in lungime materialul gri și cel roz (care vor fi hainele lui Iosif și a Mariei), le-am lipit un mic guler alb, apoi am lipit și capul. Am lipit materialul galben peste cap, atașându-l totodată de haină – vă recomand pistolul de silicon pentru a lipi, deoarece cu lipici simplu ar fi mai greu de lucrat.

Copiii de la grupă au desenat cu carioci ochii, nasul și gura oamenilor, iar la bebeluș au desenat doar ochii și nasul.

În borcan se pune fânul, lumânarea, pruncul și cei 2 oameni. Copiii au scris „S-a născut Isus!” pe un cartonaș, pe care l-au lipit de borcan împreună cu cele 3 steluțe.

Multă pace!

trimis de Roxana Barac, Barcelona

 20191215_001855Descară aici: Lucru manual îngeraș

Materiale necesare:

-foam(coală cauciucată) de sclipici alb, culoarea pielii și auriu, șnur, pene albe, carioci: alb, negru si culoarea pielii, cartonaș alb pentru verset, foarfece, lipici (pistol silicon);

Se taie din foam-ul alb de sclipici forma unui înger (eu am făcut-o fără șablon, cam ca un clopot), mâinile, o steluță și 2 inimi (care vor fi aripile).

Se taie un cerc auriu din foam, care va fi “aureola”, și 2 steluțe. Se taie și forma feței (la fete am făcut cu codițe, la băieți cu păr mai mare), și 2 palme.

Peste cele 2 inimioare se lipesc penele, apoi se lipesc toate lucrurile tăiate anterior, astfel încât să iasă îngerașul din imagine. La sfârșit se lipesc și cele 3 steluțe pe șnur, și pentru fetițe se lipesc 2 fundițe. Pentru copiii mai mici se poate imprima un verset pe cartonaș, iar cei mai mari îl pot scrie ei. Copiii vor desena ochii, gura, nasul și părul îngerașului.

Multă pace!

20191215_002405 trimis de Roxana Barac, Barcelona

Descarcă aici: Lucru manual Pruncul Isus

Materiale necesare:

– 3 bețe înghețată, o steluță (de lemn), material textil pt. bebeluș, șnur pt. bebeluș și pt. agățat, fân, foarfecă, lipici (pistol silicon);

Se lipesc cele 3 bețișoare, in formă de triunghi, și în partea de jos se lipește și fânul. Se lipește steaua, și șnurul în partea de sus a triunghiului.

Pentru bebeluș, se alege un material mai dur, ca să nu fie nevoie să fie umplut pe interior. Se leagă în partea de sus, a gâtului, și se lipește de fân (dacă e nevoie se poate pune “umplutură” gen vată sau ceva asemănător).

Multă pace!

1 2 3 6