"Invata pe copil calea pe care trebuie sa o urmeze…"
Versetul zilei
Gândul zilei
Flag Counter

Biblia la puterea a doua

Biblia la puterea a doua- sigla

Descarcă aici:

1. Prezentare Biblia 2

2. Programa – Ianuarie 2019 – ADOLESCENTI BIBLIA2 OK (1) (2) (1)

3. Fise de lucru – BIBLIA2 PENTRU ADOLESCENTI

4. Programa – Ianuarie 2019 – copiii BIBLIA2 OK (1) (2)

5. Fise de lucru – BIBLIA2 PENTRU COPII

  1.    Prezentare proiect:  Biblia² este un proiect care are ca scop principal citirea zilnică a Bibliei și care se adresează tuturor categoriilor de vârstă, fiind împărțit în trei categorii mari: Biblia² pentru adulți, Biblia² pentru adolescenți și pentru copii.

Beneficiile proiectului: * informare zilnică: în fiecare zi liderii postează pe grup pasajul biblic ce trebuie lecturat; * disciplină: acest proiect ajută adultul, adolescentul și copilul să devină ordonat cu timpul său astfel încât din cele 24 de ore ale unei zile să poată pune deoparte un timp pentru citirea Bibliei; * creștere spirituală: lecturarea zilnică a Bibliei va aduce aportul de hrană de care fiecare suflet are așa mare nevoie; * acumularea de cunoștințe biblice: ajută adultul, adolescentul și copilul să strângă Cuvântul lui Dumnezeu în inimă pentru a face mai ușor ispitelor cu care se confruntă zilnic; * împlinire sufletească: nici o bucurie nu egalează bucuria ce o are un suflet când termină de citit întreaga Biblie.

  1. Biblia² pentru adulți

Obiectiv: citirea Bibliei de două ori într-un an.

Organizare: – categorie de vârstă: 18 ani – nelimitat; – grup pe whatsapp; – pasajul biblic: liderii postează zilnic pasajul biblic propus spre citire; – luni-sâmbătă: se lecturează câte 10 pagini/zi; – duminică: zi de meditație și recuperare; – timp necesar: aproximativ 30 – 40 minute/zi. Regulament: a. Numai liderii postează pe grup. b. Lunar se verifică „pulsul grupului”. Cum? Se lansează întrebarea: „Cum ești cu citirea?”, iar participantul răspunde în privat liderului stabilit pentru zona lui. Astfel se stabilește dacă este nevoie de zile suplimentare pentru recuperare.
c. Dacă trei luni consecutiv, participantul nu răspunde la întrebare și refuză orice formă de comunicare, atunci ne rezervăm dreptul, ca următoarea lună să îl excludem din grup. d. Postările se trimit zilnic în intervalul orar 8 – 22. e. Proiectul se finalizează cu o întâlnire, unde toți participanții la proiect primesc o diplomă personalizată. Întâlnirea va fi națională sau zonală în funcție de numărul participanților.

 

    2. Biblia² pentru adolescenți

Obiectiv: citirea Bibliei o dată într-un an, având suportul nostru timp de 2 ani.

Organizare: – categorie de vârstă: 14 – 18 ani; – grup pe whatsapp; – pasajul biblic: liderii postează zilnic pasajul biblic propus spre citire; – luni-sâmbătă: se lecturează câte 5 pagini/zi; – duminică: zi de meditație și recuperare; – timp necesar: aproximativ 30 – 40 minute/zi; – fișă de lucru: participantul primește lunar o fișă cu câte un exercițiu zilnic, menit să îi focalizeze atenția asupra pasajului citit. Regulament: a. Numai liderii postează pe grup. b. Lunar se verifică „pulsul grupului”. Cum? Se lansează întrebarea: „Cum ești cu citirea?”, iar participantul răspunde în privat liderului stabilit pentru zona lui. Astfel se stabilește dacă este nevoie de zile suplimentare pentru recuperare. c. La finalul fiecărei luni, participantul trimite în privat fișa pentru corectare liderului stabilit pentru zona lui. Liderul urmând să îi transmită acestuia numărul de puncte obținute. La fiecare 100 de puncte acumulate, participantul primește un bonus. La 12 bonusuri, adolescentul primește o mică amintire. d. Dacă trei luni consecutiv, participantul nu răspunde la întrebare, nu trimite fișele pentru corectare și refuză orice formă de comunicare, atunci ne rezervăm dreptul, ca următoarea lună să îl excludem din grup. e. Postările se trimit zilnic în intervalul orar 8 – 22.
 f. Proiectul se finalizează cu o întâlnire, unde toți participanții la proiect primesc o diplomă personalizată. Întâlnirea va fi națională sau zonală în funcție de numărul participanților.

 

     3. Biblia² pentru copii

Obiectiv: citirea Bibliei o dată în doi ani.

Organizare: – categorie de vârstă: 7 – 14 ani (pot participa și preșcolarii, dacă părinții aleg să le citească pasajul zilnic); – grup pe whatsapp cu învățătorii de Școală Duminicală sau părinții care implementează proiectul în biserică sau familie; – pasajul biblic: liderii postează lunar pasajele biblice propuse spre citire; – luni-vineri: se lecturează din Biblie pasajul stabilit; – sâmbătă și duminică: zile de meditație și recuperare; – timp necesar: aproximativ 30 minute/zi; – fișă de lucru: liderii trimit lunar fișele de lucru care conțin câte un exercițiu zilnic, menit să focalizeze atenția copilului asupra pasajului citit. Regulament: a. Numai liderii postează pe grup. b. Lunar se verifică „pulsul grupului”. Cum? Se lansează întrebarea: „Cum sunt cu citirea copiii din grupul tău?”, iar învățătorul/părintele răspunde în privat liderului stabilit pentru zona lui. c. La finalul fiecărei săptămâni, învățătorul/părintele primește grila de corectare pentru fișele de lucru. La fiecare 100 de puncte obținute, copilul primește un bonus, iar la 12 bonusuri acumulate, copilul primind o mică amintire. Proiectul se finalizează cu o întâlnire zonală, în care copiilor li se oferă o diplomă personalizată și o mică atenție. d. Dacă trei luni consecutiv, învățătorul/părintele nu răspunde la întrebare și refuză orice formă de comunicare, atunci ne rezervăm dreptul, ca următoarea lună să îl excludem din grup. e. Postările se trimit în intervalul orar 8 – 22.

     

       Pentru detalii puteţi scrie la adresa de email: bibliaputerea2@gmail.com

sau la numerele de telefon: Daniela Meisaros – 0788077418,

Helga Tothăzan – 0743111968,

Amalia Bălan – 0749659719,

Ionuț Bălan – 0755673079,

Andreea Marițean – 0787676930