"Invata pe copil calea pe care trebuie sa o urmeze…"
Versetul zilei
Gândul zilei
Flag Counter

Pagina învăţătorilor

1 2 3 10

declaratie de credinta

Fie ca aceste cuvinte să devină reale pentru fiecare dintre învățătorii care citesc aceste rânduri:

 Descarcă aici: Declaratie de credinta- Bob Moorehead

                             Declaratie de credinta- pergament

Bob Moorehead, un pastor din Seattle, Washington, a scris următoarea declaraţie de credinţă:

          ,, Fac parte din părtăşia acelora cărora nu le este ruşine. Am puterea Duhului Sfânt. Am trecut graniţa. Decizia a fost luată… Sunt un ucenic al Lui. Nu mă voi uita înapoi, nu voi lua o pauză, nu voi încetini, nu voi da înapoi, nici nu voi sta liniştit. Trecutul meu este răscumpărat, prezentul meu are sens, viitorul meu este sigur. Am încheiat socotelile cu modul de trai scăzut, cu umblarea prin vedere, cu genunchii netezi, cu visele şterse, cu viziunile îmblânzite, cu vorbirea lumească, cu dărnicia ieftină şi cu ţelurile pipernicite şi ciuntite.

           Nu mai am nevoie de superioritate, de prosperitate , de poziţie, de promovări, de aprobări, sau de popularitate. Nu trebuie să am dreptate, să fiu cel dintâi, să fiu in frunte, să fiu recunoscut, lăudat, respectat sau răsplătit. Acum trăiesc prin credinţă, Mă bizui pe prezenţa Sa, umblu prin răbdare, mă simt înălţat prin rugăciune şi lucrez cu putere. Continue reading

  Untitled  de Florina C., bis Pe Stâncă, Șoimoș, Arad

Descarcă aici:Intrebari si raspunsuri pt cei ce pornesc la drum- sfat pt invatatori

 

Cine iubeşte mult? Celui căruia i s-a iertat mult. Suntem cu toţii recunoscători pentru dragostea lui Dumnezeu, pentru răbdarea Lui, pentru răsplătirile Lui şi e normal să dorim să spunem tuturor despre aceasta.Am ales să slujim copiilor în special şi e bine să ne împărtăşim idei, modalităţi de slujire, inspirând, motivând,îndrumând paşii celor care pentru prima dată au pornit în această lucrare.

Cui duc Cuvântul lui Dumnezeu?

Copilului: care provine din familii creştine, din familii atee sau politeiste, orfan, cu părinţi divorţaţi, cu părinţi plecaţi, sărac, bolnav fizic, bolnav psihic, străin, instituţionalizat în case de reeducare, etc.

De ce au nevoie aceşti copii? Continue reading

Untitledde Sergiu Culda, bis. Betel, Arad

Descarcă aici:   Imparte drept cuvantul

 

,,Caută să te înfățișezi înaintea lui Dumnezeu ca un om încercat, ca un lucrător care n-are de ce să-i fie rușine și care împarte drept Cuvântul adevărului.” (2 Timotei 2:15)

Vocabular:

 • A împărți : a răspândi, a cheltui risipind, a împărtăși o părere sau o idee cu cineva, a comunica ceva cuiva (DEX).
 • Drept: fără ocolișuri, fără ascunzișuri, fără oprire, fără ezitare, neîndoielnic,a vorbi deschis, sincer, a împărți echitabil, veritabil (DEX).
 • Cuvântul adevărului:Cuvântul lui Dumnezeu, Biblia, Sfânta Scriptură.

I.DE CE ESTE NECESAR SĂ ,,ÎMPARȚI DREPT CUVÂNTUL ADEVĂRULUI”? Continue reading

UntitledDaniel Neagoe, Deva, HD

Descarcă aici: Lucratorul, lucrarea si rusinea

 

 

Predarea vieții noastre în lucrarea lui Dumnezeu este necesară pentru ca El să poată lucra prin noiavând drepturi depline asupra fiecăruia. Duhul Sfânt, de asemenea, trebuie să cârmuiască viața învățătorului pentru ca aceasta să poată fi prelucrată, umplută și întrebuințată de Dumnezeu. Apostolul Pavel în Romani 7:22 afirma: „fiindcă după omul dinăuntru îmi place Legea lui Dumnezeu.” (Romani 7:22). Dumnezeu nu va putea niciodată să dea un aspect lăuntric plăcut omului, dacă omul dinăuntru nu iubește legea lui Dumnezeu. De cele mai multe ori ne plângem când Dumnezeu încearcă să ne scape de câte un idol care încearcă să ne cucerească zilnic, considerând că nu putem renunța la lucrurile noastre zilnice în favoarea chemării pe care Dumnezeu ne-a făcut-o. Isaia 59:2 afirmă: „ci nelegiuirile voastre pun un zid de despărțire între voi și Dumnezeul vostru; păcatele voastre vă ascund Fața Lui și-L împiedică să v-asculte!” (Isaia 59:2). Pentru a fi după tiparul pe care îl dorește Dumnezeu din Romani 6:13, atunci trebuie să ne dăm pe noi înșine ca vii, dând lui Dumnezeu mădularele noastre ca pe niște unelte ale neprihănirii. Mulți din mântuiții Domnului nu slujesc, mulțumindu-se cu starea pe care o au, evitând împlinirea și trăirea cuvântului din 2 Corinteni 5:15: „Și El a murit pentru toți, pentru ca cei ce trăiesc să nu mai trăiască pentru ei înșiși, ci pentru Cel ce a murit și a înviat pentru ei.”     Lucrătorul, în cazul de față învățătorul, trebuie să fie un om predat.

 1. Ce înseamnă predarea lucrătorului?

Înseamnă dăruire totală lui Dumnezeu, o recunoștință demonstrată prin ascultarea de glasul Lui. Libertatea aceasta de a te dărui se vrea tot mai mult a nu fi înțeleasă de mulți. Chemări sunt multe dar puțini doritori.Suntem bogați în afirmații „Dumnezeu e totul pentru noi!”, dar este El totul pentru noi? Dăruirea = începutul unei relații, relația implică ascultare și ascultarea implică acțiune. Lipsa acțiunii celor mai mulți dintre noi este lipsa încrederii în Dumnezeu. Dorim cât mai repede biruința, dar lipsește încrederea, deoarece acceptarea felului sau modului în care lucrează Dumnezeu nu ne mulțumește, ne stânjenește faptul că așteptăm prea mult. Fii liniștit drag lucrător, când nu mai poți tu, poate Emanuel. Dă cinstea cuvenită lui Dumnezeu și lasă-L să fie totul pentru tine.

 1. Cum se face chemarea lucrătorului? 

Continue reading

de Damaris Marcu, Lipova, Arad

Descarcă aici: Proverbe pentru învățători

 1. Vezi pe fiecare copil ca fiind un argint cu zgură!
 2. Nu te enerva repede și nu stârni cearta!
 3. Spune cuvinte bune la vremea potrivită!
 4. RĂBDARE!
 5. Ai o limba dulce: vorbește frumos! Zâmbește !Apreciază!
 6. Arată bunătate!
 7. ,,Ȋncrede-te în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe înțelepciunea ta”!
 8. Implică-L pe Dumnezeu în tot cefaci!
 9. Nu te socoti singur înțelept!
 10. Teme-te de Domnul!
 11. Dăruiește! Dăruiește-te!
 12. Nu disprețui mustrarea!

Continue reading

 descărcare de Adrian Iacob, Suceava

Descarcă aici:  Nevoia relaționării dintre învățători

DEFINIȚIE„A RELAŢIONA”

Dicţionarul explicativ al limbii române:

Relaţie =legătură; conexiune; raport între persoane, fapte, lucruri, idei etc.

A relaţiona= a pune douӑ sau mai multe persoane  ȋntr-o relaţie/legӑturӑ activӑ;

Relaţiile implicӑ  o acţiune din partea  ambelor pӑrţi.

Dicţionarul biblic:

Cuv. grecesc „demos” derivat din cuv. „deo” = legătură bazată pe dragoste sinceră (Coloseni 3:14)

Acestă legătură de dragoste sinceră cu un scop bine definit, adună oameni devotați care formează o echipă: Echipa învățătorilor de Școală Dumnicală.

MUNCA ÎN ECHIPA ESTE ESENȚA SUCCESULUI

”Un singur om este prea puțin pentru a atinge măreția.” John Maxwell Continue reading

1 2 3 10