"Invata pe copil calea pe care trebuie sa o urmeze…"
Versetul zilei
Gândul zilei
Flag Counter

Proiecte

1 2 3 11

Persoane direct responsabile:

-Iacob Adrian, tel. 00 40 742 288 310, ady.iacob@yahoo.comPicurul de miere- stampila

– Simona Rauca, tel. 0744147097; rauca.simona@yahoo.com

Descarcă aici: 2019 Picurul de miere- descriere

Picurul de miere – 1 an

Picurul de miere – 3 ani – anul 1

Picurul de miere – 3 ani – anul 2

Picurul de miere – 3 ani – anul 3

                                                          CULTUL PENTICOSTAL

BISERICA LUI DUMNEZEU APOSTOLICĂ  DEPARTAMENTUL FAMILII, TINERET ŞI COPII

PROIECTUL «PICURUL DE MIERE ZILNIC»

  1. DE CE ACEASTĂ LUCRARE?

Ce mare binecuvântare să avem fiecare dintre noi o Biblie în casă, dar în acelaşi timp ce mare iresponsabilitate să nu o citim – unii dintre noi – nici măcar o singură dată într-o viaţă de creştin. Folosul cel mai mare al tiparului este răspândirea Cuvântului lui Dumnezeu, cu care de altfel a şi început Gutemberg această artă. Prima carte tipărită de el cu litere turnate (mobile) este Biblia Gutembergiană. (1)

Martin Luther (1483-1546), nemulţumit fiind de corupţia Bisericii Romano–Catolice, şi-a propus traducerea Bibliei în limba germană, pe care a terminat-o în anul 1521. Acest fapt a făcut ca orice persoană care ştia să citească să poată aprofunda, dacă voia, în mod direct conţinutul Sfintei Scripturi. (2) Alţii au suferit pentru traducerea Bibliei şi pentru sloganul Sola Scriptura şi noi nu ne străduim nici măcar s-o citim an de an.

Cu toţii ştim că scopul principal al Bibliei nu este educaţia omului, ci mântuirea lui, eliberarea de sub puterea păcatului (3). Tocmai pentru că dorim mântuirea noastră şi a copiilor noştri, vă recomandăm ca să adoptaţi acest proiect la nivel de familie: copii, tineri, părinţi, bunici şi străbunici.

Citirea Bibliei se poate face fie individual, (iar seara, la timpul de părtăşie cu familia se pot pune întrebări), fie în grup, în cadrul altarului de închinare din familie. În legătură cu altarul de închinare din familie, fratele Daniel Brânzei spunea: Pentru un cămin creştin armonios, altarul familiei nu este numai ceva folositor, ci ceva strict esenţial (4). De aceea, Mandatul Educaţiei încredinţat părinţilor se situează printre cele mai înalte responsabilităţi de viaţă, mai presus de carieră sau realizări materiale, deoarece copiii vor fi părinţii de mâine, Biserica de mâine şi liderii de mâine, iar părintele este mandatat de Dumnezeu Însuşi ca formator al copilului şi implicit al societăţii de mâine (5).

Este trist faptul că mulţi părinţi nu s-au gândit vreodată încotro îşi îndreaptă copiii, dar sunt şi părinţi care au un plan pentru creşterea spirituală a copiilor lor (6). Poate că eşti unul dintre părinţii care nu ţi-ai făcut un plan de creştere spirituală pentru copiii tăi, tocmai de aceea, adoptă acest proiect ca pe un proiect al familiei tale. Vei vedea an de an cum veţi creşte cu toţii împreună.

            Dumnezeu ne-a lăsat un manual cu instrucţiuni pentru viaţă – Biblia. Şi este atât de curios modul în care noi, oamenii, ignorăm acest dar nespus de preţios, preferând să ne luptăm de capul nostru în viaţă (7).

Sugestia pe care ţi-o dăm, cu toată sinceritatea şi cu responsabilitate înaintea lui Dumnezeu este: Stabileşte-ţi direcţia vieţii acum, când începi un nou an (8)1.

1 Citatele de la 1 – 8 şi alte informaţii apar în cartea CONCURSUL BIBLIC TALANTUL ÎN NEGOŢ

  1. CUM A APĂRUT ACEASTĂ LUCRARE?

Continue reading

Înscriere electronică
Formular electronic de înscriere la CBTN și acord prelucrare date cu caracter personal:
Resurse PDF
Regulament CBTN 2019 / Bibliografie CBTN 2019 / Datele și fazele CBTN 2019 / Formular de înscriere 2019 (pentru cazurile în care nu se poate face înscrierea electronică) / Formular informare prelucrare date cu caracter personal:
Model centralizator
Adrese utile
inscriere.tn@gmail.com – gestionare date cu caracter personal (trimiterea / primirea formularelor de înscriere scanate, unde nu se poate completa formularul de înscriere electronic).
infoutile.tn@gmail.com – emailul va răspunde automat emailurilor primite, cu informații, link-uri utile despre Concursul Biblic Talantul în Negoț respectiv lucrarea cu copiii în anul curent.
organizatori.tn@gmail.com – toate comunicările, trimiterea / primirea listelor cu participanți, trimiterea în format electronic a materialelor necesare fiecărei faze a concursului sau a unui link către materialele respective (similar email Daniela Barbura)
Persoane de contact
a) Responsabil Concursul Biblic Talantul în Negoț:
Daniela Barbura – daniela_barbura@yahoo.com; tel. 0722 317934
b) Responsabil Concursul Biblic Talantul în Negoț secțiunea Memorarea Scripturii:
Gabriela Povian – gabriela.povian@gmail.com; tel. 0725 093910
c) Responsabili Departament Lucrarea cu Copiii
Samuel Muică – muicasam@yahoo.com; tel. 0722 204415
Daniel Neagoe – neagoe.daniel@gmail.com; tel. 0785 202531
Daniel Schipor – schipor.daniel@gmail.com; tel. 0728 050833
1 2 3 11