"Invata pe copil calea pe care trebuie sa o urmeze…"
Versetul zilei
Newsletter
Gândul zilei
Flag Counter

Proiecte

1 2 3 9

Iubești studiul Bibliei? Dorești să ajungi cât mai departe în experiența frumoasă de la concursul biblic Talantul în Negoț? Din 1 Februarie 2019 #Provocarea Continuă.

📌 Începe să citești bibliografia pentru TN 2019 pentru că în curând ai oportunitatea să te testezi la nivelul cel mai ridicat. Un pachet de 50 de teste te vor provoca din nou!

🏆 Beneficii:
– Acces la teste foarte bine gândite;
– Nivel ridicat de cunoștințe;
– Șanse foarte mari de a ajunge până la faza internațională.

Indiferent de vârstă, ești așteptat/ă să te înscrii la Examinarea Talantul în Negoț 2019 – platforma online.

▶ Detalii: https://testetn.com/etn19-po/

Biblia la puterea a doua- sigla

Descarcă aici:

1. Prezentare Biblia 2

2. Programa – Ianuarie 2019 – ADOLESCENTI BIBLIA2 OK (1) (2) (1)

3. Fise de lucru – BIBLIA2 PENTRU ADOLESCENTI

4. Programa – Ianuarie 2019 – copiii BIBLIA2 OK (1) (2)

5. Fise de lucru – BIBLIA2 PENTRU COPII

 1.    Prezentare proiect:  Biblia² este un proiect care are ca scop principal citirea zilnică a Bibliei și care se adresează tuturor categoriilor de vârstă, fiind împărțit în trei categorii mari: Biblia² pentru adulți, Biblia² pentru adolescenți și pentru copii.

Beneficiile proiectului: * informare zilnică: în fiecare zi liderii postează pe grup pasajul biblic ce trebuie lecturat; * disciplină: acest proiect ajută adultul, adolescentul și copilul să devină ordonat cu timpul său astfel încât din cele 24 de ore ale unei zile să poată pune deoparte un timp pentru citirea Bibliei; * creștere spirituală: lecturarea zilnică a Bibliei va aduce aportul de hrană de care fiecare suflet are așa mare nevoie; * acumularea de cunoștințe biblice: ajută adultul, adolescentul și copilul să strângă Cuvântul lui Dumnezeu în inimă pentru a face mai ușor ispitelor cu care se confruntă zilnic; * împlinire sufletească: nici o bucurie nu egalează bucuria ce o are un suflet când termină de citit întreaga Biblie.

  1. Biblia² pentru adulți

Obiectiv: citirea Bibliei de două ori într-un an.

Organizare: – categorie de vârstă: 18 ani – nelimitat; – grup pe whatsapp; – pasajul biblic: liderii postează zilnic pasajul biblic propus spre citire; – luni-sâmbătă: se lecturează câte 10 pagini/zi; – duminică: zi de meditație și recuperare; – timp necesar: aproximativ 30 – 40 minute/zi. Regulament: a. Numai liderii postează pe grup. b. Lunar se verifică „pulsul grupului”. Cum? Se lansează întrebarea: „Cum ești cu citirea?”, iar participantul răspunde în privat liderului stabilit pentru zona lui. Astfel se stabilește dacă este nevoie de zile suplimentare pentru recuperare.
c. Dacă trei luni consecutiv, participantul nu răspunde la întrebare și refuză orice formă de comunicare, atunci ne rezervăm dreptul, ca următoarea lună să îl excludem din grup. d. Postările se trimit zilnic în intervalul orar 8 – 22. e. Proiectul se finalizează cu o întâlnire, unde toți participanții la proiect primesc o diplomă personalizată. Întâlnirea va fi națională sau zonală în funcție de numărul participanților.

 

    2. Biblia² pentru adolescenți

Obiectiv: citirea Bibliei o dată într-un an, având suportul nostru timp de 2 ani.

Organizare: – categorie de vârstă: 14 – 18 ani; – grup pe whatsapp; – pasajul biblic: liderii postează zilnic pasajul biblic propus spre citire; – luni-sâmbătă: se lecturează câte 5 pagini/zi; – duminică: zi de meditație și recuperare; – timp necesar: aproximativ 30 – 40 minute/zi; – fișă de lucru: participantul primește lunar o fișă cu câte un exercițiu zilnic, menit să îi focalizeze atenția asupra pasajului citit. Regulament: a. Numai liderii postează pe grup. b. Lunar se verifică „pulsul grupului”. Cum? Se lansează întrebarea: „Cum ești cu citirea?”, iar participantul răspunde în privat liderului stabilit pentru zona lui. Astfel se stabilește dacă este nevoie de zile suplimentare pentru recuperare. c. La finalul fiecărei luni, participantul trimite în privat fișa pentru corectare liderului stabilit pentru zona lui. Liderul urmând să îi transmită acestuia numărul de puncte obținute. La fiecare 100 de puncte acumulate, participantul primește un bonus. La 12 bonusuri, adolescentul primește o mică amintire. d. Dacă trei luni consecutiv, participantul nu răspunde la întrebare, nu trimite fișele pentru corectare și refuză orice formă de comunicare, atunci ne rezervăm dreptul, ca următoarea lună să îl excludem din grup. e. Postările se trimit zilnic în intervalul orar 8 – 22.
 f. Proiectul se finalizează cu o întâlnire, unde toți participanții la proiect primesc o diplomă personalizată. Întâlnirea va fi națională sau zonală în funcție de numărul participanților.

 

     3. Biblia² pentru copii

Obiectiv: citirea Bibliei o dată în doi ani.

Organizare: – categorie de vârstă: 7 – 14 ani (pot participa și preșcolarii, dacă părinții aleg să le citească pasajul zilnic); – grup pe whatsapp cu învățătorii de Școală Duminicală sau părinții care implementează proiectul în biserică sau familie; – pasajul biblic: liderii postează lunar pasajele biblice propuse spre citire; – luni-vineri: se lecturează din Biblie pasajul stabilit; – sâmbătă și duminică: zile de meditație și recuperare; – timp necesar: aproximativ 30 minute/zi; – fișă de lucru: liderii trimit lunar fișele de lucru care conțin câte un exercițiu zilnic, menit să focalizeze atenția copilului asupra pasajului citit. Regulament: a. Numai liderii postează pe grup. b. Lunar se verifică „pulsul grupului”. Cum? Se lansează întrebarea: „Cum sunt cu citirea copiii din grupul tău?”, iar învățătorul/părintele răspunde în privat liderului stabilit pentru zona lui. c. La finalul fiecărei săptămâni, învățătorul/părintele primește grila de corectare pentru fișele de lucru. La fiecare 100 de puncte obținute, copilul primește un bonus, iar la 12 bonusuri acumulate, copilul primind o mică amintire. Proiectul se finalizează cu o întâlnire zonală, în care copiilor li se oferă o diplomă personalizată și o mică atenție. d. Dacă trei luni consecutiv, învățătorul/părintele nu răspunde la întrebare și refuză orice formă de comunicare, atunci ne rezervăm dreptul, ca următoarea lună să îl excludem din grup. e. Postările se trimit în intervalul orar 8 – 22.

     

       Pentru detalii puteţi scrie la adresa de email: bibliaputerea2@gmail.com

sau la numerele de telefon: Daniela Meisaros – 0788077418,

Helga Tothăzan – 0743111968,

Amalia Bălan – 0749659719,

Ionuț Bălan – 0755673079,

Andreea Marițean – 0787676930

talantul-in-negot trimis de Daniela Barbura, TM

Descarcă aici: REGULAMENT CBTN 2019

 1. Scopul concursului:
 2. Cunoașterea cuvântului lui Dumnezeu. Scopul concursului biblic „Talantul în Negoț“ este scris în Psalmul 119:11și este următorul: „Strâng CuvântulTău în inima mea, ca sănu păcătuiesc împotrivaTa!“. Deci scopul nostru, prin organizarea acestor proiecte este de a motiva cât mai mulți oamenisă cunoascăBiblia și pe Hristos. În urma cunoașterii, Duhul Sfânt ne va transforma viața tuturor celor implicați în aceste proiecte, bineînțeles cu condiția de a ne lăsa prelucrați de El.
 1. Bibliografie:
 2. BIBLIA (se folosește traducerea Cornilescu versiunea clasică sau versiunea VDC Theophilos). Bibliografia și versetele care sunt de memorat pentru următorii ani (până în 2019) au fost scrise în cartea Concursul biblic Talantul în negoț, la capitolul al IV-lea.
 3. Bibliografia și versetele de memorat,aferente fiecărui an vor fi afișate anual pe site-urile:
 1. Participarea la concurs:
 2. Participarea la Concursul Biblic Talantul în Negoț este condiționată de acceptarea termenilor specificați în formularul de înscriere și semnarea prealabilă, de către viitorul concurent, dacă este major, sau de către reprezentanții legali (părinți, tutori sau curatori), a „Formularuluide înscriere”, disponibil la organizatorii concursului, sau la adresa https://rebrand.ly/InscriereTN
 3. La faza pe biserică pot participa toți doritorii, cu respectarea aliniatului anterior.
 1. Secțiuni și categorii:
 2. Concursul Biblic Talantul în Negoț este compus din următoarele 2 secțiuni: secțiunea Clasic (scris), respectiv secțiunea Memorarea Scripturii (recitare/redare).
 3. ConcurențiidelaConcursul biblicTalantul în Negoț sunt împărțiți în următoarele 15 categorii:

Continue reading

talantul-in-negottrimis de Daniela Barbura, TM

 1. Faza pe biserică:    03.2019
 2. Faza județeană:    04.2019
 3. Faza regională:      05.2019
 4. Faza națională tineri și adulți: 24-26.05.2019
 5. Faza națională copii: 12-14.07.2019
 6. Faza internațională:     09-11.08.2019

Descarca aici:DATE CBTN 2019

Obs.: Eventualele situații în care, în diaspora, numărul și/sau repartizarea fazelor concursului diferă față de România, se vor discuta și analiza, punctual, cu liderul pe țară, iar acesta se va consulta în permanență cu coordonatorii concursului, reprezentați prin Daniela Barbura la adresele de email daniela_barbura@yahoo.com sau organizatori.tn@gmail.com

Descarca aici:  bibliografie memorare 2019 (2)

Faptele Apostolilor 1-3

Faptele Apostolilor 1:1  Teofile, în cea dintâi carte a mea, am vorbit despre tot ce a început Isus să facă şi să înveţe pe oameni,

2  de la început până în ziua în care S-a înălţat la cer, după ce, prin Duhul Sfânt, dăduse poruncile Sale apostolilor, pe care-i alesese.

3  După patima Lui, li S-a înfăţişat viu, prin multe dovezi, arătându-li-Se deseori timp de patruzeci de zile, şi vorbind cu ei despre lucrurile privitoare la Împărăţia lui Dumnezeu.

4  Pe când Se afla cu ei, le-a poruncit să nu se depărteze de Ierusalim, ci să aştepte acolo făgăduinţa Tatălui „pe care” le-a zis El „aţi auzit-o de la Mine.

5  Căci Ioan a botezat cu apă, dar voi, nu după multe zile, veţi fi botezaţi cu Duhul Sfânt.” Continue reading

Descarcă aici: bibliografie clasic 2019

 

Cărţile biblice:

– clasele2-3:1 Împăraţi, 2 Împăraţi, Filimon

– clasele 4-5:1 Împăraţi, 2 Împăraţi, 2 Petru

– clasele 6-7:1 Împăraţi, 2 Împăraţi, Coloseni

– clasele 8-9:1 Împăraţi, 2 Împăraţi, 2 Corinteni

– clasele 10-11:1 Împăraţi, 2 Împăraţi, 2 Corinteni

– 18– 25 ani:1 Împăraţi, 2 Împăraţi, 2 Corinteni

– 25+ ani:1 Împăraţi, 2 Împăraţi, I2 Corinteni

Versetele biblice de memorat Continue reading

 

 Descarca aici:REGULAMENT 2018 – TN Memorarea Scripturii

 1. Bibliografie: BIBLIA (traducerea Cornilescu versiunea clasică sau VDC Theophilos). Versiunea exactă după care concurenții trebuie să reproducă versetele, va fi postată pe site-urile:

https://www.facebook.com/TalantulInNegot?fref=ts

www.scoala-duminicala.ro

 1. a) Categorii: Concurenții sunt împărțiți în următoarele 8 categorii:

1)         Preșcolari – clasa I

2)         Clasele II – III

3)         Clasele IV – V

4)         Clasele VI – VII

5)         Clasele VIII – IX

6)         Clasele X – XI

7)         18 – 45 ani

8)         +45 ani.

Continue reading

1 2 3 9