"Invata pe copil calea pe care trebuie sa o urmeze…"
Versetul zilei
Gândul zilei
Flag Counter

Idei pentru timpul de rugăciune

1 2 3 9

De Marius Todoca, Bis. Gloria, Arad

         Descarcă aici: Priveste partea cea bunaUntitled

Întotdeauna când lucrurile nu funcționează așa cum ne dorim, avem tendința de a vedea doar partea negativă a lucrurilor şi să pierdem din vedere faptul că Dumnezeu vede imaginea completă a situaţiei şi El face totul pentru binele nostru.

Chemaţi pe rând, fiecare copil din grupă să vină înaintea celorlalţi pentru a mărturisi o situație neplăcută sau un eșec din viața lor (exemplu: visul meu a fost să mă înscriu la o echipă de fotbal, dar când am dat probele, antrenorul nu m-a primit în echipa respectivă). Ceilalți copii din grupa, vor lucra în echipă pentru a identifica minim 3 efecte pozitive în urma așa zisului eșec.

Astfel, copii vor lucra împreuna și vor învăța sa privească partea bună a lucrurilor, nu doar eșecul.  Îndeamnă , apoi, copiii să vină într-o rugăciune de mulţumire înaintea Domnului pentru aceste ,, eşecuri” şi să ia noi hotărâri de a crede că Dumnezeu e în controlul tuturor lucrururilor  şi prin urmare ,, tote lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce se incred în El”.

20180925_200841 de Roxana Barac, Barcelona, Spania

Descarcă aici:  Rugaciunea Tatal Nostru- lucru manual

Materiale necesare:

-9 bețe de înghețată mari, fir galben, gros (pentru a agăța rama), bandă dublu-adezivă, fluturi decorativi (eu am perforat în formă de fluture o coală decorată, și hârtie de calc, le-am lipit împreună și am pus diamante decorative în mijloc), foarfece, lipici silicon (pistol), cartonaș cu rugăciunea (vezi document atașat).

Instrucțiuni:

Am unit 7 bețe de înghețată cu alte 2 bețe de înghețată, lipindu-le cu pistolul de silicon (se vede în poză). Apoi am lipit firul galben.

Am pus pe spatele fluturelui și a cartonașului cu rugăciunea, scoch dublu-adeziv.

La grupă copiii au lipit rugăciunea peste rama de bețe de înghețată (adusă lipită de acasă), și apoi au decorat rama cu fluturii și au scris în spațiul punctat numele lor.

Copiii au fost încântați de această activitate care a durat în jur de doar 2 minute.

Am făcut această activitate în prima zi de școală duminicală, când le-am explicat că la vârsta lor (de 5 ani) trebuie să știe această rugăciune.

20180925_200715

unnamed de Maria Noghi, bis. Gloria, Arad

Descarcă aici: Straluceste pentru Dumnezeu- lectie motivationala

În prima carte a Bibliei, Geneza, ni se spune că în ziua a patra Dumnezeu a creat luminătorii. Soarele care să lumineze ziua și luna și stelele să lumineze noaptea. Luna nu are lumină proprie ci ea reflectă spre noi lumina soarelui, chiar dacă soarele este de cealaltă parte a pământului. Cantitatea de lumină reflectată de soare depinde de suprafața lunii. Dumnezeu a creat luna suficient de mare pentru ca prin intermediul ei soarele să reflecte o cantitate potrivită de lumină pentru a lumina Pământul în timpul nopții.

Tot așa și tu, dacă l-ai primit pe Domnul Isus în inima ta, este nevoie să fii o lumină în lume. Tu nu ai lumina ta proprie, lumina pe care o răspândești în lume depinde de cât de aproape stai de Dumnezeu. Pentru a fi o lumină în lume trebuie să fii în totală dependență de Dumnezeu. Continue reading

chair-and-table-clipart-6de  Ardeu Adriana. bis. ,,Gloria”, Bujac, Arad

Descarcă aici: Locul cel mai sigur -lectie obiect

Verset de bază:  Pentru că zici: „Domnul este locul meu de adăpost” şi faci din Cel Preaînalt turnul tău de scăpare, de aceea nicio nenorocire nu te va ajunge, nicio urgie nu se va apropia de cortul tău. Psalmul 91:9,10

Obiecte necesare: scaune, masă, carpete de diferite mărimi si orice alte obiecte pe care se poate sta la un moment dat; bilete pe care să scrie cu litere mari cuvinte de genul: familie, casa, prieteni, bani, inteligenţă, renume etc.

Instrucţiuni: pregăteşte toate aceste obiecte pe un teren deschis, preferabil în

curte;lipeşte biletele scrise pe spatele obiectelor, astfel încât, la început pe cât    posibil să nu le vadă nimeni; dacă ai posibilitatea, încearcă să scrii undeva pe pământ cuvântul ,, Dumnezeu”, astfel încât, iniţial să nu îl vadă nimeni, fă-o. Dacă nu ai unde, lasă această parte pentru final.

 Lecţia: Continue reading

1 2 3 9