"Invata pe copil calea pe care trebuie sa o urmeze…"
Versetul zilei
Gândul zilei
Flag Counter

Fise de prezenţă

1 2 3 7

trimis de Lăcrămioara Cârlan

Trenuletul prezentei Descarc aici: TRENULETUL COPILARIEI

Vă propunem să începeți noul an cu o fișă nouă de prezență. Printați planșa pentru fiecare copil și puneți-le pe perete sau pe un panou. pentru fiecare dată când copilul e prezent la grupă colorați câte o bulină sau lipiți un abțibild cu smiley.

trimis de Cristina Costea,  HD

Aceasta este o idee care poate fii folosita la grupuri de copii care știu deja sa citească. Este nevoie ca învățătorul sa știe data de naștere a fiecărui copil din grup, să pregătească pentru fiecare copil in parte un bilețel frumos de încurajare, un gând, un verset și să îl pună în borcanul cu luna in care e născut copilul, iar când vine ziua lui, copilul va primit din borcan bilețelul lui…și dacă e posibil un mic cadou alături.

IMG_5082   de Elena Caian, bis. Betel, Făgăraş

Realizarea unui panou pe care să pui poza fiecărui copil din grupă este intotdeauna o idee bună, sub orice formă ai face-o.  O formă foarte simplă  poate fi cea alăturată, cu un copac în care pozele copiilor să fie decupate sub formă de fructe. Copiii se bucură să îşi vadă poza, se bucură  să facă parte dintr-o echipă şi îşi întipăresc în minte ideea de unitate şi apartenenţă la un grup.

      Copacul poate fi asociat cu ideea de rodire, viaţă, creştere-etc.

 Pozele pot fi lipite să rămână permanent pe perioada unui an întreg sau pot fi prinse cu blutac, dar numai pentru copiii prezenţi la grupă. Toate pozele pot fi puse într-o cutie, iar copiii, fiecare cum vine, să îşi pună poza pe copac pentru a îşi confirma prezenţa.

Trimis de Lavinia Marginas şi Cristina Roman, Arganda, Spania

descarca modelele aici: Prezenta-traseul

IMG_3700IMG_3701

Printati fişele pentru fiecare copil, lipiţi-le pe un carton pentru a fi mai rezistente şi totodata pentru că sunt mai frumoase cu un chenar colorat. Scrieţi numele copiilor şi afişaţi-le pe perete. Pentru fiecare  prezenţă lipiţi cte un cerc- abţibild colorat sau coloraţi cerculeţele.

de Adriana Ardeu, bis Gloria, Arad

  Va propun să realizaţi cu copii acest tablou. Le va plăcea cu siguranţă si în plus vor învăţa versetul şi îl  vor avea mereu ca amintire în camera lor.  Descarcaţi aici :Tipar rama colaj

Lumina lumii -tablouMateriale: cartoane albastre, albe roşii, maro, galben şi azuriu; lipici solid; cariocă aurie;

Instructiuni: Printaţi fundalul ramei pe un carton albastru, versetul pe alb si apoi folositi tiparele pentru a decupa (din cartoane colorate după indicaţiile din tipar-) pt fiecare copil piesele necesare  realizării colajului.

Daţi-le apoi  lipici şi toate piesele puse într-un plic – pentru a nu le incurca cu ale altui copil- şi daţi-le indicaţii despre ordinea lipirii lor.

La final, trasaţi câteva linii cu carioca dinsprepartea de sus a farului care să reprezinte razele de lumină.

Continue reading

Cartonas prezenta 1idee trimisă de Daria Bogdana Fedur, Muntele Sionului, Deva

Descărcaţi aici:  prezenta scoala duminicalaCartonas prezenta 2

 Biserica Muntele Sionului din Deva a introdus de anul trecut o metodă eficientă pentru a motiva copiii să fie prezenţi şi să se implice cât mai mult in proiectele Şcolii duminicale. Pentru fiecare prezenţă sau implicare, copiii primesc câte un cartonaş pe care îl pune într-un borcan cu numele lui aflat în sala de grupă. La final de semestru sau la final de an, învăţătorii organizează un magazin în care pun la ,,vânzare” multe obiecte care pot fi ,,cumpărate” doar  cu cartonaşele adunate. Preţurile obiectelor sunt stabilite de învăţători iar copiii care au cele mai multe cartonaşe vor fi primii care pot face cumpărăturile.
Cartonasele pt magazin sunt de doua tipuri
– ,,ai facut o treaba buna” ( pt slujire in biserica, citirea bibliei, participarea la repetitile pt poemul lunar, facerea temei la pregatirea pentru talantul in negot, etc )
-,, ne bucuram ca esti cu noi” – pt prezenta.
Cartonasele le-am plasificat pt a le putea refolosi.
1 2 3 7