"Invata pe copil calea pe care trebuie sa o urmeze…"
Versetul zilei
Gândul zilei
Flag Counter

Fise de prezenţă

1 2 3 7

Untitledde Corina Negîrla, bis. Gloria, Arad

Descarcă aici: prezenta ucenici

Printați planșa cu ucenicii pentru fiecare copil. Printați si decupați numele ucenicilor si puneți cate un nume pe planșe pentru fiecare dată când copiii vin la grupa.

image0 idee trimisa de Chelariu Rebeca, Biserica Penticostala Muntele Sionului – Deva.

       Descarcă aici: copac – fisa,    Copaci- modele
 Fiindcă a venit primăvara, ne-am gândit să resimțim acest sentiment de prospețime și la grupa noastră de copii. Astfel am început o nouă prezență – copacul înflorit.
         Fiecare copil va avea un copăcel pe care vom lipi câte o floare pentru fiecare prezență. La grupa unde slujesc am ales să lipim câte o floare și pentru fiecare verset de memorat recitat în biserică. Pentru a știi cui aparține copăcelul, puteți ori să scrieți numele pe el, ori să puneți poza copilului pe copăcelul respectiv.
                               Pentru aceasta avem nevoie de:image1 (1)
                                     • tabla, carton, orice alt suport pe care să punem copăceii
                                     • copăcel printat (pdf atașat) și decupat
                                     • floricele perforate/decupate
                                     • pozele copiilor

trimis de Lăcrămioara Cârlan, Biserica nr.1 Bosanci, Suceava

Trenuletul prezentei Descarc aici: TRENULETUL COPILARIEI

Vă propunem să începeți noul an cu o fișă nouă de prezență. Printați planșa pentru fiecare copil și puneți-le pe perete sau pe un panou. pentru fiecare dată când copilul e prezent la grupă colorați câte o bulină sau lipiți un abțibild cu smiley.

trimis de Cristina Costea,  HD

Aceasta este o idee care poate fii folosita la grupuri de copii care știu deja sa citească. Este nevoie ca învățătorul sa știe data de naștere a fiecărui copil din grup, să pregătească pentru fiecare copil in parte un bilețel frumos de încurajare, un gând, un verset și să îl pună în borcanul cu luna in care e născut copilul, iar când vine ziua lui, copilul va primit din borcan bilețelul lui…și dacă e posibil un mic cadou alături.

IMG_5082   de Elena Caian, bis. Betel, Făgăraş

Realizarea unui panou pe care să pui poza fiecărui copil din grupă este intotdeauna o idee bună, sub orice formă ai face-o.  O formă foarte simplă  poate fi cea alăturată, cu un copac în care pozele copiilor să fie decupate sub formă de fructe. Copiii se bucură să îşi vadă poza, se bucură  să facă parte dintr-o echipă şi îşi întipăresc în minte ideea de unitate şi apartenenţă la un grup.

      Copacul poate fi asociat cu ideea de rodire, viaţă, creştere-etc.

 Pozele pot fi lipite să rămână permanent pe perioada unui an întreg sau pot fi prinse cu blutac, dar numai pentru copiii prezenţi la grupă. Toate pozele pot fi puse într-o cutie, iar copiii, fiecare cum vine, să îşi pună poza pe copac pentru a îşi confirma prezenţa.

1 2 3 7