"Invata pe copil calea pe care trebuie sa o urmeze…"
Versetul zilei
Newsletter
Gândul zilei
Flag Counter

Fise de prezenţă

1 2 3 6

Cartonas prezenta 1idee trimisă de Daria Bogdana Fedur, Muntele Sionului, Deva

Descărcaţi aici:  prezenta scoala duminicalaCartonas prezenta 2

 Biserica Muntele Sionului din Deva a introdus de anul trecut o metodă eficientă pentru a motiva copiii să fie prezenţi şi să se implice cât mai mult in proiectele Şcolii duminicale. Pentru fiecare prezenţă sau implicare, copiii primesc câte un cartonaş pe care îl pune într-un borcan cu numele lui aflat în sala de grupă. La final de semestru sau la final de an, învăţătorii organizează un magazin în care pun la ,,vânzare” multe obiecte care pot fi ,,cumpărate” doar  cu cartonaşele adunate. Preţurile obiectelor sunt stabilite de învăţători iar copiii care au cele mai multe cartonaşe vor fi primii care pot face cumpărăturile.
Cartonasele pt magazin sunt de doua tipuri
– ,,ai facut o treaba buna” ( pt slujire in biserica, citirea bibliei, participarea la repetitile pt poemul lunar, facerea temei la pregatirea pentru talantul in negot, etc )
-,, ne bucuram ca esti cu noi” – pt prezenta.
Cartonasele le-am plasificat pt a le putea refolosi.

imagini- comoaradescarca aici: Activitate comoara                                                                de Simona Giurgiu, Arad

Aceasta este o idee bună pentru a i disciplina pe copii s slujească şi să strângă comori în cer.

Deasemenea poate fi folosita şi ca fişă de prezenţă la nevoie.

Adu cu tine câteva imagini sau lucruri care imită obiecte de valoare.Pot să fie inele ,un portmoneu cu bani, imagini cu mașini scumpe, jucării scumpe. Explică-le copiilor căexistă comori pământești care pier ,dar există comori cerești ce sunt cu mult mai de preț decât ce oferă lumea.Poți face pentru fiecare copil o cutiuță( un cufăr) în care ei pot strânge comori de-a lungul mai multor întâlniri.  Comorile pe care ei le vor strânge sunt comori pentru Cer. Mai jos sunt enumerate câteva comori ce ei pot să le adune în cufărul lor care sunt transferate direct în Cer  .Tăiați cufărul  pe dunga neagra îngroșată iar pe dosul acesteia lipiți o foaie asfel încât cele enumerate mai jos să poată fi păstrate înăuntru.

  • Pentru fiecare verset (psalm) învățat primesc o Biblie.(Ea e cea mai prețioasă carte)
  • Pentru poezii recitate sau cântari ce le învață primesc portativul muzical.
  • Pentru fiecare copil nou invitat la grupă primeşte imaginea unui copilaş.
  • Pentru dărnicie primeşte un cadou.
  • Pentru ascultare – o coroană.

descarca imaginea:

Continue reading

de Adriana Ardeu, Bis. Gloria, Aradcasuta

          Pentru setul de lecţii despre viaţa lui Iosua, vă propunem ideea următoare ca fişă de prezenţă:

          Decupaţi cartoane colorate în formă de casă ( modelul e mai jos), scrieţi numele copiilor pe fiecare căsuţă, lipiţi-le pe perete şi puneţi câte un pătrăţel ( sau orice abţiblide vi se par mai potrivite) pentru a marca prezenţa copilului. Dacă doriţi, puteţi lipi pătrăţele în culori diferite pentru a recompense anumite comportamente. De ex:

  • Pentru simpla prezenţă- culoarea verde;
  • Pentru când ştie şi versetul de data trecută pe de rost – culoarea albastră;
  • Dacă a adus un prieten -culoarea galbenă;Etc.

eu si casa mea

Continue reading

de Cristina Costea, Calan, HD

card de prezentaDescarca aici: Card prezenta

Se pregătește un astfel de card pentru fiecare copil de la grupă, se printează și se laminează, iar în fiecare duminică se lipește cate un abţibild de prezenţă pe data respectivă. Pentru duminicile în care copilul a lipsit nemotivat, căsuța rămâne liberă

La finalul anului școlar, cardurile vor fi date copiilor

 abtibildeCardurile pentru prezentă vor fi printate pe foaie autocolaltă și puse în cutiuțe separate

de Larisa Andras, bis. Betania, Arad

cufar

20170304_104422

Descarca aici:

bani biblie (1) ,

bani prezenta

 

 

 

 

Pace. Slujesc la Grupa Mijlocie unde vin copii cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani. Cu toate că am încercat în multe feluri să încurajăm copiii să își aducă Biblia cu ei la Școala Duminicală și să învețe versetul de aur  pe săptămâna următoare, nu am reușit să îi motivăm îndeajuns, astfel că unii copii tratau cu nepăsare acest lucru.

Continue reading

De ziua ta  de Cristina Costea, biserica Filadelfia, Calan

Cum te-ai simti daca ai stii ca  prietenii tai de la scoala duminicala sunt alaturi de tine, si-au amintit de ziua ta si vor sa fie alaturi de tine in aceasta zi speciala?

Fa fiecare copil sa se simta iubit si pretuit facandu-i cadou un colaj cu un verset biblic si cu pozele tuturor colegilor si invatatorilor de la grupa si nu uitati sa faceti o rugaciune speciala pentru ei.

Cu siguranta il va pastra ca amintire pana la batranete.

1 2 3 6