Testul credinţei (Paharele) - lecţie obiect / joc recapitulativ

Untitled

   de Adriana Ardeu, Bis. Gloria, Arad

Descarcă aici:Testul credintei- lectie obiect sau joc recapitulativ

Sursa de inspiraţie: https://www.youtube.com/watch?v=-J-ZWdhtqqE

(Acest joc poate fi făcut alături de o lecţie despre credinţă.)

            Materiale necesare: pahare mate, sa nu fie transparente; o sticlă cu apă, sodium polyacrylate – (de la farmacii sau magazine de gradinărit, sau…din scutecele bebeluşilor:-)- pus pe fundul paharelor.

Desfăşurare:. Spuneţi copiilor că aveţi pregătit un test al credinţei pentru ei, dar pentru că nu puteţi să îi scoateţi pe toţi în faţă, îi veţi chema în faţă doar pe câţiva care  vor răspunde corect la întrebări.

Puneţi copiilor întrebări şi alegeţi  căte un copil să răspundă.  Dacă răspunde corect, chemaţi-l în faţă, spuneţi-i milităreşte  să întindă mâna in faţă. Puneţi puţină apă într-un pahar şi puneţi-i-l in mână spunându-i că nu are voie să indoaie mâna ci să ţină paharul tot drept in faţa lui pe tot parcursul jocului. Întrebaţi-l pe primul dacă crede că e in stare . Dacă da, treceţi la următoarea întrebare şi următorul copil procedând la fel.

După ce s-au terminat intrebările şi paharele, luaţi încă un pahar , puneţi apă in el ( să nu aibă în el praful pus in celălalte ) şi ţineţi mâna asemeni copiilor ca să le fiţi model. Spuneţi copiilor care s-au adunat în faţă să facă exact ce spuneţi:

  • Stăm intr-un picior până numărăm la 3;
  • Ne învârtim o dată – ţinând mâna la fel; ( În timp ce ei se invârt- beţi apa din propriul pahar) J
  • Ridicaţi paharul deasupra capului;
  • ,, Iar acum, voi număra până la 3 , iar când voi spune 3- va trebui să vă întoarceţi cu toţii paharele cu gura în jos pe cap, cu repeziciune! Vă rog să o faceţi cu incredere!!!’’

Acum e momentul să vă testez credinţa J))

 

1,2,3 …

Cei ce au intors paharele vor observa cu uimire că nu a curs apă.  Aplaudaţi-i , trimiteţi-I la loc şi felicitaţi-I că au avut incredere in tine şi spuneţi-le tuturor ca o concluzie: Uneori, ceea ce ne cere Dumnezeu să facem  ni se poate părea nepotrivit sau absurd, dar Dumnezeu are intotdeauna un plan bine pregătit dinainte. Noi trebuie să ne încredem in El chiar dacă nu ştim de la inceput care e planul Lui.

 

Categorii

Lasa un comentariu