Cum ne vorbeşte Dumnezeu?

romania-physical-mapBiblia-animada-1(lectie obiect)

   Adevăr central: Chiar dacă nu Ĩl vedem sau auzim pe Dumnezeu vorbindu-ne faţă in faţă, putem avea, totuşi, încrederea într-un mod sau altul El ne vorbeşte.

   Materiale: mesaje scrise pe  bileţele, o hartă sau câteva poze cu indicatoare rutiere având numele unor     oraşe scrise pe ele,dacă e posibil, chiar un mesaj înregistrat;

  Desfăşurare🙁 sub formă de rol)

·        Spune-le copiiilor că aşteptai de mult să vină vacanţa ca să vizitezi un loc anume. Nu ştii să mergi singur acolo, dar ai fost liniştit deoarece ştii că tatăl tău va veni cu tine, şi el cunoaşte bine drumul.

·        Surpriză! Cu câteva zile înainte de plecare afli că părinţii tăi, nu numai că nu mai pot merge cu tine, dar au trebuit să plece de urgentă din oraş, într-un loc unde nu există semnal la telefon. Cum vei mai ajunge la locul dorit?

·        Când te plimbi necăjit prin casă căutând o metodă de a-l contacta, găseşti un bileţel pe frigider: ,, Dragul meu fiu, chiar dacă nu mă vei vedea alături de tine, eu totuşi te voi călăuzi pas cu pas în această călătorie. Tot ce trebuie să faci este sa-mi urmezi indicaţiile întocmai. Ascultă mesajul de pe mesageria vocală.”

·        Prin mesajul telefonic eşti informat despre hainele, obiectele şi banii pe care e nevoie să le iei cu tine, ruta pe care trebuie să o alegi pentru a ieşi din oraş, benzinăria de unde să umpli rezervorul maşinii – chiar şi numele benzinei de cea mai bună calitate, şi oraşele sau localităţile prin care va trebui să treci. Deasemenea, tatăl tău îţi spune şi ce limite de viteză să folosesti, şi care sunt locurile cele mai sigure/ plăcute ptr a face câte un popas.

·        Deasemenea , tatăl tău a lăsat o listă cu numele localităţilor, în ordinea în care va trebui să treci prin ele.

·        Pentru cazul în care nu ai urmat întocmai indicaţiile şi ai vreun accident sau te afli în pericolul de a te rătăci, tatăl ţi-a lăsat şi o listă cu numerele de telefon ale fratelui tău mai mare care a parcurs drumul înaintea ta si a unor prieteni de încredere care sunt gata să te  ajute.

·        De ce altceva ai mai avea nevoie cănd totul este atât de clar? Urmând întocmai indicaţiile, porneşti la drum. Observi cu bucurie că indicaţiile tatălui se potrivesc întocmai cu realitatea, urmăreşti cu atenţie indicatoarele care te îndrumă spre localităţile prin care urmează să treci, şi plin de bucurie – ajungi la destinaţie.

·        Ce simplu a fost drumul dacă ai urmat intocmai indicaţiile. Ai avut impresia că tatăl tău te-a însoţit pe parcursul întregului drum; ce mândru va fi de tine când va auzi că ai ascultat de el întocmai; şi ce bine te simţi  tu, văzând că dezamăgirea şi teama de la început au fost înlocuite treptat cu încredere, curaj şi în final cu sentimentul plăcut al reuşitei.

 

 Concluzie/ Aplicaţie:

Tatăl ceresc ne-a lăsat indicaţii clare asupra modului în care putem ajunge în cer. Biblia este numită adesea ,,Scrisoarea lui Dumnezeu ptr noi” sau ,,Harta catre cer”, ea este Cuvântul Lui scris şi putem avea încredere că ne spune doar adevărul. Isus, fratele nostru mai mare a parcurs acest drum înaintea noastră; de fapt El este cel ce a făcut posibil ptr noi parcurgerea acestui drum. Duhul Sfănt este alături de noi de asemenea; El ne ajută şi ne îndrumă atunci când suntem dispuşi să-l ascultăm. Deasemenea, putem oricând cere sfaturi de la ,,prietenii de încredere” ai Tatălui: crestinii maturi care să ne ajute pe drum.

postat de Adriana Ardeu

descarca lectia aici: Cum ne vorbeşte Dumnezeu?

Categorii

Lasa un comentariu