Poem Nuntă Nr.2

joc trimis de Aneta Dagau, Arad

Materiale:  o găleată cu apă, un burete, o sticlă (de preferabil de 1 litru)

Scopul: dezvoltarea spiritului de echipă

Desfăşurarea jocului:

Copiii vor fi împărţiţi pe echipe. Fiecare echipă se va aşeza în şir indian, paralel cu celelalte echipe. În faţa primului copil din şir va fi o găleată plină cu apă şi un burete. La o distanţă de 2-3 m de găleată va fi o sticlă goală.     

  1. La startul dat de învăţător, primul copil din şir va lua buretele, îl va îmbiba bine în apa din găleată şi va fugi spre sticla echipei lui, unde va stoarce apa din burete în sticlă, urmând să se întoarcă la echipă şi să dea buretele următorului copil.
  2. La startul dat de învăţător, primul copil din şir va lua buretele, îl va îmbiba bine în apa din găleată şi va pune buretele pe cap, ducându-l la locul unde se află sticla, urmând ca apa ce a mai rămas în burete  să fie stoarsă în sticlă şi apoi copilul se va întoarce la echipă, dând buretele următorului copil.
  3. La locul unde este poziţionată fiecare sticlă, va sta turceşte câte un învăţător ţinând sticla pe cap. La startul învăţătorului-coordonator al jocului, primul copil din fiecare şir va îmbiba bine-bine buretele în apă şi va fugi spre învăţătorul cu sticla, pentru a stoarce apa în sticla de pe capul învăţătorului, urmând ca apa care nu intră în sticlă să ude învăţătorul.

Echipa care umple prima sticla cu apă este declarată câştigătoare.

Categorii