Almaşu Mare 20 iunie 2015

Citind în revista Mărgăritarul despre Sărbătoarea Copiii lui Isus, doream de mult să se organizeze şi în judeţul Bihor o astfel de întâlnire a copiilor.

În acest sens, am simţit că trebuie să fac ceva şi am prezentat ideea fratelui prezbiter IOAN MOISA din Biserica Penticostală MARANATA din Almaşu Mare, judeţul Bihor, biserica unde am crescut şi am început implicarea mea in lucrarea cu copiii. Am discutat în acea zi detaliile ce ţin de organizarea şi buna desfăşurare a întâlnirii, mie revenindu-mi sarcina de a lansa invitaţia bisericilor din zonă şi a mă asigura că vor participa cu copiii la sărbătoare.

În urma discuţiilor cu bisericile am stabilit ca data întâlnirii să fie ziua de 20 iunie 2015, zi în care Biserica Penticostală MARANATA din Almaşu Mare, şi-a deschis cu mare drag porţile să-i primească pe micii vizitatori, care erau vizibil încântaţi şi emoţionaţi de participarea la, probabil prima ediţie a sărbătorii COPIII LUI ISUS organizată în judeţul Bihor.

 2Au fost prezenţi peste 130 de copii însoţiţi de părinţi şi învăţători din 7 biserici: Biserica Penticostală MARANATA Almaşu Mare, Biserica Penticostală din Chiraleu, Biserica Penticostală din Chiribiş, Biserica Penticostală din Sîrbi, Biserica Penticostală din Diosig, Biserica Penticostală SPERANŢA Oradea si spre bucuria noastră s-a alăturat acestui proiect şi Biserica Baptistă din localitatea Popeşti.

 Întâlnirea nu a fost gândită doar ca o vizită sau o simplă adunare laolaltă pentru distracţie, ci ne-am dorit sa fie un timp binecuvântat în care adunaţi din mai multe locuri să-L lăudăm, să-I mulţumim şi să ne închinăm Domnului prin cântări, recitări de psalmi şi versete din Biblie.

Fiecare biserică a avut un timp de slujire, am învaţat cu copiii imnul sărbătorii (Eu vreau sa fiu ca un pom plantat pe malul apei), am memorat un verset din Biblie şi copii au putut asculta mesajul unei lectii biblice, toate in conformitate cu motto-ul întâlnirii: SĂDIŢI ÎN HRISTOS.

La finalul întâlniri fiecărei biserici i-a fost înmânată o diplomă de participare.

Participarea la întâlnire a pus credinţa multora la încercare, întrucât în acea dimineaţă Dumnezeu a trimis o ploaie binecuvântată peste întreg judeţul care, am crezut noi, ca ne va da planurile peste cap şi nu o să ne putem desfăşura programul de după biserica aşa cum ne-am propus.

După slujirea din biserică am luat masa la Căminul Cultural din localitate, apoi am văzut minunea lui Dumnezeu care, parcă ascultând dorinţa copiilor, a uscat pământul în câteva ore şi ne-am putut deplasa la marginea satului, la pădure, unde s-au organizat tot felul de jocuri, petrecând aici cu copiii peste 2 ore.

Mulţumim lui Dumnezeu pentru binecuvantarea pe care EL a revărsat-o peste această întâlnire şi pentru cele câteva ore în care ploaia s-a oprit şi am putut ieşi cu copiii la iarbă verde la pădure, continuând acolo părtăşia noastră, copiii având astfel posibilitatea să se cunoască mai bine şi să lege prietenii.

Mulţumesc bisericii MARANATA din Almaşu Mare pentru efortul pe care l-a depus în organizare, tinerilor din biserică pentru implicare, surorilor care au pregătit masa şi bisericilor participante.

Ne dorim să devină o tradiţie organizarea acestei sărbători în fiecare an şi cât mai multe biserici şi în alte parţi ale judeţului să organizeze astfel de întâlniri pentru copii.

Dumnezeu sa fie laudat.

Marian BALOG

1 2 3 4 5 6

 

Categorii

Lasa un comentariu