Sami Muica        Nădăjduiesc ca acest mesaj să te găsească în pace și cu pacea Domnului Isus Hristos în inimă. Am spus lucrul acesta fiindcă trăim cele mai tulburi și mai întunecoase vremuri pe care le-a trăit vreodată omenirea de când a făcut Dumnezeu cerurile și pământul și până în prezent.

          Acum după ce am trecut, prin harul Domnului, cu bine sărbătoarea întrupării Domnului Isus Hristos, ne apropiem cu rezeziciune de un nou an. Poate te întrebi la fel ca și mine: Ce va aduce anul acesta?

          Apostolul Petru, în a doua sa epistolă în capitolul 3, ne spune următoarele:

,, Ziua Domnului însă va veni ca un hoț. În ziua aceea, cerurile vor trece cu troznet, trupurile cerești se vor topi de mare căldură, și pământul, cu tot ce este pe el, va arde.

   Deci, fiindcă toate aceste lucruri au să se strice, ce fel de oameni ar trebui să fiți voi, printr-o purtare sfântă și evlavioasă, așteptând și grăbind venirea zilei lui Dumnezeu, în care cerurile aprinse vor pieri, și trupurile cerești se vor topi de căldura focului?,, (2 Petru 3:10-12)

          Acum la trecerea dintre ani îți doresc următoarele cinci lucruri, lucruri pe care mi le doresc și mie:

1.   Fii un om care nu-și pierde vremea în zadar. Nu știu lucrurile care te fac ca să-ți pierzi timpul fără rost (nu neaparat lucruri păcătoase) dar este momentul ca să-ți faci o analiză și le elimini din viața ta.

2.   Fii un om care lucrează cu PASIUNE MAXIMĂ pentru Domnul Isus Hristos și Împărăția Sa. Turează motoarele la maxim pentru Hristos fiindcă ,, toate aceste lucruri au să se strice ,, (2 Petru 3:11).

3.  Fii un pocăit adevărat care caută zilnic relația sa cu Domnul Isus Hristos. Aici vreau să mă refer doar la trei dintre disciplinele spirituale care trebuie să fie în viața pocăitului:

            P = post și părtășia cu frații la biserică și la cercuri de rugăciune.

C = citirea și studierea Bibliei.

R = rugăciune cât mai multă (1 Tesaloniceni 5:17).

4. Fii un pocăit care așteptă, grăbește ziua Domnului, dar care și crește ,, în harul și cunoștința Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos ,, (2 Petru 3:18).

5.  Fii un pocăit gata să lupte ,, pentru credința, care a fost dată sfinților odată pentru totdeauna ,, (Iuda 3 c). Fii gata să suferi și chiar să mori pentru această credință și pentru Isus Hristos. Fii gata să te întâlnești cu Domnul Isus,fiindcă ,, El va șterge orice lacrimă din ochii lor. Și moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici țipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut ,, (Apocalipsa 21:4).

Acum la închere îți urez ,, La mulți ani cu Domnul Isus Hristos! ,, ;     ,, La mulți ani pentru Isus Hristos punând PASIUNE MAXIMĂ în lucrarea Lui! ,, ; ,, La mulți ani cu Mântuitorul Isus luptând pentru credința dată sfinților odată pentru totdeauna! ,, ; ,, La mulți ani cu Regele Isus Hristos, suferind, și fiind gata să-L întâlnești chiar în ziua acesta! ,,.

                                                Samuel Cristian Muică, rob al lui Hristos

Categorii

Lasa un comentariu