O iubire de nerefuzat

bowie15120300002De Dr. Maxwell Maltz

descarca istorisirea aici: O iubire de nerefuzat

Un bărbat a fost ars și  desfigurat într-un incendiu în timp ce încerca să îşi salveze părinții  dintr-o casă în flăcări, neputând însă ajunge la ei. Ei au pierit.

El a interpretat în mod greșit durerea lui ca fiind  pedeapsa lui Dumnezeu pentru că nu a putut să-i salveze. Omul  s-a retras într-un apartament şi nu a mai  lăsat pe nimeni să-l vadă – nici măcar soția lui.

Ea a mers la Dr. Maltz, un chirurg plastic, pentru ajutor. El i-a spus: ,, Nu vă faceți griji. Eu pot restaura fața lui.”

Soția nu a fost foarte entuziasmată. Ea ştia că soțul ei a refuzat în mod repetat orice ajutor şi aşa va face şi acum. Şi într-adevăr. Aşa a fost.

Când sotia s-a întors  şi  a spus chirurgului despre refuzul soţului, acesta se întreba de ce a mai venit.”Vreau să îmi desfiguraţi faţa, așa încât să fiu ca el! Dacă eu pot împărtăși durerea lui, poate că o să mă lase înapoi în viața lui. „

Dr. Maltz a fost șocat. El i-a refuzat cererea , dar a fost atât de mișcat de dragostea pe care o arăta faţă de soțul ei încât a mers să vorbească cu acesta. A bătut la uşa bărbatului şi a strigat cu glas tare: „Sunt un chirurg plastic, și vreau să vă spun că vă pot restaura fața.” Nici un răspuns. „Vă rog, veniţi  afară.” Din nou, nu a venit nici un răspuns.

Încă vorbind prin ușă, Dr. Maltz a spus omului propunerea soției sale. „Vrea să îşi desfigureze fața, pentru a o face ca a ta, în speranța că ai lăsa-o înapoi în viața ta.  Atât de mult te iubește „!A existat un scurt moment de tăcere, și apoi, tot atât de încet, clanța a început să se mişte.

 

Ceea ce femeia a simțit pentru soțul ei este asemănător cu modul în care Dumnezeu ne iubeşte pe noi . Dar El a făcut mai mult decât o simplă propunere. Ela luat chipul nostru, desfigurarea noastră. El a devenit ca noi. Uită-te doar la locurile în care El a fost dispus să meargă: Jgheaburile pentru furaje \ ieslea, magazia de  tâmplărie,ţinuturi unde nu era bine primit şi chiar şi în locuinţa morţilor.  Chipul luat de El şi locurile în care s-a coborât pentru noi arată cât de departe a fost dispus să ajungă pentru a ajunge la noi.

Lui Dumnezeu Îi  place să fie cu cei pe care îi  iubește. Nu este aceasta o iubire de nerefuzat?

 

Categorii

Lasa un comentariu