inima

de Alexandra Olteanu, bis. Maranata, Arad

Descarcă aici:

kintsunkoroi final (2)

kintsunkoroi IMG (2)

 

 

Kintsukuroi este o artă asiatică folosită în domeniul ceramicii,

care în traducere înseamnă „a repara cu aur”. Tehnica este pe cât de ingenioasă, pe atât de eficientă și ea arată că o lucrare nu este mai puțin valoroasă sau mai puțin frumoasă, dacă nu mai arată exact așa cum a fost ea proiectată. Artiștii kintsukuroi transformă ceramica spartă în opere de artă minunate, folosind un fel de lac pe bază de aur pentru a umple găurile din vasele stricate. Rezultatul este uimitor, atât din punct de vedere estetic, dar și al rezistenței în timp. Fiecare crăpătură este artistic umplută cu aur și vasul devine mai frumos şi mai valoros, tocmai pentru că înainte a fost spart.

Când Dumnezeu a creat această lume, El a creat-o perfect, fără vreo „crăpătură”, adică fără niciun defect sau ceva greșit. Natura, animalele, omul, totul era perfect! Dar și relația dintre om și Dumnezeu era perfectă! Însă totul s-a schimbat când primii doi oameni, Adam şi Eva, au ales să păcătuiască. Păcatul a distrus părtășia și apropierea dintre om și Dumnezeu și a stricat natura perfectă… dar nu numai atât! Intrat în lume, păcatul atinge fiecare persoană care se naște în lumea aceasta, aducând despărțirea veșnică de Dumnezeu. Copiii lui Adam și ai Evei, copiii copiilor lor, au făcut mereu şi mereu aceeaşi alegere greşită de a păcătui. Dar păcatul este prezent și astăzi în lumea noastră, nu-i așa? Uneori e vorba de păcatul nostru, alteori de alegerile greşite şi egoiste ale celor din jur, însă de fiecare dată cu același rezultat: păcatul ne distruge viaţa, asemănând-o cu un vas spart, fără valoare.

Însă Dumnezeu vrea să schimbe acest lucru în viața ta! Exemplul artiştilor japonezi ne ajută să înțelegem, într-o oarecare măsură, ce a făcut Dumnezeu pentru noi ca să refacă inima noastră păcătoasă. Atunci când acești artiști repară vasele sparte, ei măresc valoarea vasului prin umplerea fisurilor cu aur (kintsukuroi). Vasul care a avut de suferit și este spart, va deveni mult mai frumos decât a fost înainte. Dar… și mult mai valoros! Uimitor! Acest lucru poate să-L facă Dumnezeu și în viața ta! În Biblie, în 1 Petru 1:18,19 Dumnezeu spune: „Căci ştiţi că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi din felul deşert de vieţuire pe care-l moşteniserăţi de la părinţii voştri, ci cu sângele scump al lui Hristos, Mielul fără cusur şi fără prihană.” Viaţa ta poate deveni din nou valoroasă, mult mai valoroasă decât este acum, când trăiești în păcat. Cere-I iertare lui Dumnezeu de păcatele tale și lasă ca sângele scump al Fiului lui Dumnezeu să te curăţească de păcat ca să fii „întregit”. Singurul care îţi poate da adevărata valoare e Dumnezeu, pentru că numai El are puterea să schimbe viaţa și viitorul tău.

La acest început de an, dacă vezi în viaţa ta „ciobituri sau crăpături” cauzate de păcat, de dependenţe, dacă sunt răni pe care alţii ţi le-au produs, vino înaintea lui Dumnezeu! El e singurul care îţi poate repara viaţa! Însă nu folosind un lipici obişnuit, ci cu ce e mai scump şi preţios pentru El: sângele scump al lui Isus! Alege-L pe El, la acest început de an, şi lasă-L pe Dumnezeu să aducă aurul şi în viaţa ta.

Iar așa cum frumusețea vasului reparat cu aur este văzută și admirată de cei care-l privesc, tot așa ar trebui să fie și viața ta. Pentru că Dumnezeu ți-a dat valoare, și tu poți să dai valoare lucrurilor pe care le faci în fiecare zi. Dă valoare timpului tău și folosește-l citind și învățând. Dă valoare banilor tăi și ajută pe cei în nevoi, în loc să-ți cumperi haine scumpe. Trăind în felul acesta, vei fi un exemplu pentru cei din jur și vei face ca „aurul” din viața ta să strălucească pentru gloria lui Dumnezeu!

         Optional: Dacă folosești lecția obiect după lecția a 3-a din ciclul Geneza, fă legătura cu Adam şi Eva și despre cum au transmis ei copiilor lor păcatul, care distruge nu doar relaţia cu Dumnezeu, ci şi prezentul şi viitorul fiecăruia dintre noi. Ca și noi acum, și Cain și Abel aveau nevoie de Dumnezeu şi de soluţia Sa pentru păcat. Abel a înţeles lucrul acesta, a recunoscut că el singur nu îşi poate repara viaţa şi că are nevoie de Dumnezeu. Cain însă a ales calea lui pentru a-şi rezolva problema păcatului. Dar cu toate că Dumnezeu i-a mai dat o șansă, Cain a refuzat harul și dragostea Celui care putea să refacă și viața lui. Tu să nu fii așa! Primește chiar azi șansa lui Dumnezeu! Așa cum ești, vino la Dumnezeu, pe calea Lui care este Domnul Isus Cristos. El va reface și viața ta. Te va ierta și te va pregăti pentru cer!

 

 

 

 

 

Categorii

Lasa un comentariu