"Invata pe copil calea pe care trebuie sa o urmeze…"
Versetul zilei
Gândul zilei
Flag Counter

Persoane direct responsabile:

-Iacob Adrian, tel. 00 40 742 288 310, ady.iacob@yahoo.comPicurul de miere- stampila

– Simona Rauca, tel. 0744147097; rauca.simona@yahoo.com

Descarcă aici: 2019 Picurul de miere- descriere

Picurul de miere – 1 an

Picurul de miere – 3 ani – anul 1

Picurul de miere – 3 ani – anul 2

Picurul de miere – 3 ani – anul 3

                                                          CULTUL PENTICOSTAL

BISERICA LUI DUMNEZEU APOSTOLICĂ  DEPARTAMENTUL FAMILII, TINERET ŞI COPII

PROIECTUL «PICURUL DE MIERE ZILNIC»

  1. DE CE ACEASTĂ LUCRARE?

Ce mare binecuvântare să avem fiecare dintre noi o Biblie în casă, dar în acelaşi timp ce mare iresponsabilitate să nu o citim – unii dintre noi – nici măcar o singură dată într-o viaţă de creştin. Folosul cel mai mare al tiparului este răspândirea Cuvântului lui Dumnezeu, cu care de altfel a şi început Gutemberg această artă. Prima carte tipărită de el cu litere turnate (mobile) este Biblia Gutembergiană. (1)

Martin Luther (1483-1546), nemulţumit fiind de corupţia Bisericii Romano–Catolice, şi-a propus traducerea Bibliei în limba germană, pe care a terminat-o în anul 1521. Acest fapt a făcut ca orice persoană care ştia să citească să poată aprofunda, dacă voia, în mod direct conţinutul Sfintei Scripturi. (2) Alţii au suferit pentru traducerea Bibliei şi pentru sloganul Sola Scriptura şi noi nu ne străduim nici măcar s-o citim an de an.

Cu toţii ştim că scopul principal al Bibliei nu este educaţia omului, ci mântuirea lui, eliberarea de sub puterea păcatului (3). Tocmai pentru că dorim mântuirea noastră şi a copiilor noştri, vă recomandăm ca să adoptaţi acest proiect la nivel de familie: copii, tineri, părinţi, bunici şi străbunici.

Citirea Bibliei se poate face fie individual, (iar seara, la timpul de părtăşie cu familia se pot pune întrebări), fie în grup, în cadrul altarului de închinare din familie. În legătură cu altarul de închinare din familie, fratele Daniel Brânzei spunea: Pentru un cămin creştin armonios, altarul familiei nu este numai ceva folositor, ci ceva strict esenţial (4). De aceea, Mandatul Educaţiei încredinţat părinţilor se situează printre cele mai înalte responsabilităţi de viaţă, mai presus de carieră sau realizări materiale, deoarece copiii vor fi părinţii de mâine, Biserica de mâine şi liderii de mâine, iar părintele este mandatat de Dumnezeu Însuşi ca formator al copilului şi implicit al societăţii de mâine (5).

Este trist faptul că mulţi părinţi nu s-au gândit vreodată încotro îşi îndreaptă copiii, dar sunt şi părinţi care au un plan pentru creşterea spirituală a copiilor lor (6). Poate că eşti unul dintre părinţii care nu ţi-ai făcut un plan de creştere spirituală pentru copiii tăi, tocmai de aceea, adoptă acest proiect ca pe un proiect al familiei tale. Vei vedea an de an cum veţi creşte cu toţii împreună.

            Dumnezeu ne-a lăsat un manual cu instrucţiuni pentru viaţă – Biblia. Şi este atât de curios modul în care noi, oamenii, ignorăm acest dar nespus de preţios, preferând să ne luptăm de capul nostru în viaţă (7).

Sugestia pe care ţi-o dăm, cu toată sinceritatea şi cu responsabilitate înaintea lui Dumnezeu este: Stabileşte-ţi direcţia vieţii acum, când începi un nou an (8)1.

1 Citatele de la 1 – 8 şi alte informaţii apar în cartea CONCURSUL BIBLIC TALANTUL ÎN NEGOŢ

  1. CUM A APĂRUT ACEASTĂ LUCRARE?

Dumnezeu este inițiatorul acestei lucrări și El a făcut-o de cunoscut nouă celor care dorim implicarea tuturor copiilor Săi în citirea și studierea Bibliei. Împreună cu soția ne întrebam: ce am mai putea face pentru stimularea copiilor ca să-i apropiem mai mult de Domnul Isus și de Cuvântul Lui? Și atunci dintr-o dată a început să curgă de la Domnul acest proiect care s-a dovedit în timp a fi o lucrare practică și foarte benefică.

Lucrarea a început de la Psalmul 119:103 Ce dulci sunt cuvintele Tale pentru cerul gurii mele! Mai dulci decât mierea în gura mea. Împăratul David în Psalmul 19 vorbind despre: legea, orânduirile şi udecăţile Domnului spune că ...sunt mai dulci decât mierea, decât picurul din faguri (Psalmul 19:10 b). Fiind cadru medical și ocupându-mă și cu albinăritul Duhul lui Dumnezeu m-a condus prin a face următoarea conecție:

-dacă mierea de albine este un aliment care aduce mari beneficii organismului uman, cu atât mai mult Sfânta Scripură este indispensabilă sufletului uman. Unii medici specialişti indică consumarea unei linguriţe de miere dimineaţa pe stomacul gol, atât pentru fortificarea organismului cât şi pentru tratarea multor afecţiuni. La fel, din punct de vedere spiritual, foarte mulţi lucrători în via Domnului indică pentru credincioşii de toate vârstele, timpul zilnic de părtăşie cu Dumnezeu, denumit în cadrul acestui proiect picurulul de miere zilnic.

Ce însemnă aceasta? Fiecare credincios: copil, adolescent, tânăr şi adult îşi pune deoparte zilnic un timp (de preferinţă dimineaţa) în care se roagă şi gustă o linguriţă din mierea Sfintei Scripturii. Acestă linguriţă mai consistentă înseamnă citirea a 3-4 capitole din Biblie. Există pe site şi o planificare pentru fiecare zi a anului calendaristic astfel ca la terminarea anului să se încheie şi citirea Bibliei, adică borcanul cu miere. Cine gustă mierea şi experimentează beneficiile ei, continuă toată viaţa tratamentul cu o linguriţă de miere în fiecare dimineaţă. Cu atât mai mult credinciosul care gustă Cuvântul lui Dumnezeu, în întregime, an de an, îşi va forma deprinderea de a citi şi studia Biblia în întregime. Deşi este acelaşi borcan cu miere, totuşi aroma este alta de la an la an.

În anul 2010, cu ajutorul lui Dumnezeu, în cadrul Departamentul pentru Familii, Tineret şi Copii, am lansat la nivel naţional proiectului ,,PICURUL DE MIERE ZILNIC”. Acum la 10 ani de la lansarea acestei lucrări venim cu anumite îmbunătățiri și cu o nouă formă de premiere. Atunci fiecare cititor primea câte un borcan de miere, acum cu ajutorul lui Dumnezeu vom acorda 77 de premii de apreciere, iar premianții vor fi desemnați prin tragere la sorți. Vor fi următoarele premii:

1 premiu de 200 euro

3 premii de 100 euro

10 premii de 50 euro

63 premii de 20 euro

TOTAL 77 de premii

Nu facem nici o promisiune, dar nădăjduim că vor fi și alte premii. Este mai bine așa ca să fie surpriza mai plăcută. Dacă aude cineva vocea Domnului Isus și vrea să se alăture acestei lucrări îl rugăm să ne contacteze. Tragerea la sorți va fi anunțată din timp și o vom transmite live ca să nu fim acuzați de fraudare.

Să nu uităm că Premiul cel mare pe care-l primește fiecare cititor constă în binecuvântarea dată de Dumnezeu ca răsplată pentru timpul investit în citire și studiere, dar și nemăsuratele beneficii în viață care vor rezulta din împlinirea Cuvântului. De asemenea fiecare cititor al Bibliei care completează testul săptămânal și declarația de la final de an va primi diploma de cititor al Bibliei.

Cine va acumula 7 diplome în perioada 2020-2033 va participa și la o tragere la sorți specială. La aceasta premiile vor fi:

1 premiu de 1.000 euro

2 premii de 700 euro

3 premii de 500 euro

1 premiu de 100 euro

TOTAL 7 premii

SUGERĂM părinților și bisericilor să ofere cititorilor premii în fiecare an.

  1. CARE SUNT SCOPURILE?

În ceea ce privește scopurile cât și beneficiile acestei lucrări, ele au rămas aceleași, chiar am decoperit în ani și un beneficiu nou. Iată principalele 7 scopuri ale acestei lucrări:

1) stimularea tuturor credincioşilor de toate vârstele să citească Biblia în mod sistematic pe perioada unui an calendaristic (pentru copiii de clasele 2-4 și 5-7 există și varianta în 3 ani; dacă este deja în clasa a 6-a sau a 7-a doar varianta într-un an);

2) încurajarea credincioşilor, în special a tinerei generaţii, de a-şi forma deprinderea bună de a avea un timp zilnic de părtăşie cu Dumnezeu în rugăciune şi citire a Sfintelor Scripturi;

3) în mod indirect ajutarea credincioşilor de a birui ispitele (Psalmul 119:11);

4) implementarea practică a principiului: credinţa bazată pe Biblie;

5) ajutor în echiparea credincioşilor pentru a ţine piept învăţăturilor străine de Biblie şi a ereziilor;

6) să-i aducă pe toţi credincioşii la Biblie şi la Hristos;

7) să-i ajute pe cei din diaspora la păstrarea sau învățarea limbii române.

  1. CUM FUNCȚIONEAZĂ?

Proiectul de citire a Bibliei se desfășoară pe parcursul anului calendaristic, începe cu data de 1 ianuarie şi se finalizează cu data de 31 decembrie. Aceleași date se aplică și pentru varianta de 3 ani, doar că durata este pe 3 ani. Pentru citire se folosește Biblia traducerea Cornilescu clasic sau eventual Cornilescu revizuit ortografic.

Fiecare biserică va desemna o persoană, de preferință lucrător cu copiii, care va prezenta proiectul la toate grupele de copii, la adolescenți și la tineri. Sugerăm a se prezenta proiectul în biserică și adulților. Această persoană va face mai apoi înscrierea doritorilor. Cine se înscrie în proiect va trebui să completeze Cererea de înscriere și să semneze Formularul de prelucrare a datelor (legea nu ne permite să deținem datele persoanale ale cuiva fără aceptul acestuia; menționăm faptul că datele vor fi folosite doar în scopul acestei lucrări). Toată această procedură de înscriere se va încheia până cel târziu la data de 23 decembrie a fiecărui an. Practic se pot termina înscrierile până în 31 decembrie, dar vă sugerăm să nu lăsați totul pe ultima zi. Responsabilul va completa datele concurenților, în format electronic, într-un tabel al cărui format îl vor avea și le va trimite mai departe la liderul responsabil cu evidențele pentru Picurul de miere zilnic. Până vom avea câte un responsabil pe fiecare țară și comunitate regională toate tabelele le trimiteți la fratele Adrian Iacob.

La încheierea anului responsabilul cu această lucrare va aduna, de la fiecare cititor, ultimul test și declarația pe proprie răspundere că a citit toată Biblia, va bifa OK în ultima căsuță din tabel și va trimite tabelul în format electronic la fratele Adrian Iacob până în data de 5 ianuarie, fiindcă intenționăm ca în a doua sâmbătă din ianuarie să facem tragerea la sorți. Dacă cititorul nu semnează declarația că a terminat de citit toată Biblia atunci nu se bifează OK în ultima căsuță și persoana va fi scoasă din TABELUL FINAL pe care-l trimiteți fratelui Adrian Iacob.

Fiecare cititor va citi zilnic capitolele din Biblie indicate pentru ziua respectivă (varianta 1 an sau varianta 3 ani) și săptămânal va completa un test cu 10 întrebări. Testul săptămânal va cuprinde întrebări din pasajele biblice citite în săptămâna parcursă. Indiferent de vârstă și varianta de citire a Bibliei (1 an sau 3 ani) testul trebuie completat obligatoriu (pentru cei care vor participa la tragerea la sorți) și înmânat săptămânal învățătorului cu copiii responsabil la nivel de biserică locală cu această lucrare. Testul se poate trimite pe grupul de WhatsApp sau îl veți căuta pe responsabil duminica la biserică și veți lua testul de la el. Testul completat se înmânează responsabilului în următoarea duminică. De preferat ar fi ca cititorul să citescă ZILNIC pasajul alocat în planificare, dar dacă sunt doritori care vor să avanseze mai repede o pot face însă testul îi vor primi în pas cu citirea conform planificării. Dacă sunt persoane care rămân în urmă, nu este bine, dar îi rugăm să recupereze și să nu rămână în urmă mai mult de 2-3 săptămâni fiindcă riscă să nu mai poată recupera și să iese din evidențele pentru participarea la tragerea la sorți.

Copiii de clasele 2-5 pot alege varianta de citire a Bibliei în 3 ani. Dacă cineva va începe în clasa a 5-a are opțiunea să citescă Biblia în 3 ani și să termine în clasa a 7-a, dar cine va începe citirea în clasa a 6-a are doar opțiunea de citire într-un an. Dacă sunt copii din categoria claselor 2-5 care doresc să aleagă varianta de citire într-un an, au libertatea să aleagă această variantă, dar dacă nu vor ține pasul cu planificarea nu li se oferă șansa în timpul anului în curs de a se transfera pe varianta de 3 ani, în cazul acestea la începutul anului viitor vor porni pe varianta de 3 ani (excepție pentru cei de la clasa a 6-a în sus).

Cele două variante de planificări sunt disponibile pe www.scoala-duminicala.ro cât și în cartea Talantul în Negoț ediția a II-a publicată în anul 2019. Testele vor fi trimise responsabililor care trimit tabelele cu persoanele înscrise pentru acestă lucrare și vom încerca să le afișăm și pe siteul de mai sus.

  1. CUM SĂ MĂ ÎNSCRIU?

Înscrierea se va face la responsabilul numit de către conducerea bisericii pentru această lucrare. Dacă frații din conducere nu vor numi o persoană atunci unul dintre lucrătorii cu copiii va lua inițiativa (cu acceptul pastorului sau a unor frați din conducere) și va face înscrierile. Pentru încriere doritorii vor completa Cererea de înscriere și Formularul de prelucrare a datelor. Dacă într-o biserică vor exista persoane care doresc să se implice în acest proiect de citire a Bibliei și nici un învățător de copiii nu se bagă sub această povară vă rog să ne contactați.

Responsabilul îl va contacta pe fratele Iacob Adrian (datele de contact sunt la finalul proiectului scris). Va primi prin email un tabel în format electronic, va completa datele cerute și va trimite tabelele înapoi până cel târziu în 15 ianuarie. Sugerăm ca fiecare biserică să facă un grup de WhatsApp cu toți cei înscriși. Acest grup va fi folosit pentru trimiterea testului săptămânal.

Pentru înscriere nu se percepe nici o taxă, iar premiile anuale și cele speciale pentru perioada 2020-2033 se vor acoperi din donații și sponsorizări.

Proiectul se adresează tuturor creștinilor și vom găsi forme pentru centralizarea evidențelor.

  1. CARE SUNT BENEFICIILE?

Dacă sunt urmărite scopurile acestui proiect, atunci acestea se vor trensforma în beneficii.

Astfel cititorii:

1) își vor forma deprinderea de a citi Biblia în mod sistematic pe perioada unui an calendaristic;

2) își vor forma deprinderea de a avea un timp zilnic de părtăşie cu Dumnezeu în rugăciune şi citirea Bibliei;

3) își vor forma deprinderea de a birui ispitele (Psalmul 119:11);

4) vor obține o credinţă bazată pe Biblie;

5) vor obține călăuzire în descoperirea și înfruntarea învăţăturilor străine de Biblie şi a ereziilor;

6) vor avea o înțelegere mai profundă a Bibliei şi o apropiere mai mare de Domnul Isus Hristos;

7) în special cei din diaspora vor învăța limba română.

Alături de aceste beneficii spirituale, culturale, naționale se adugă și beneficiile materiale oferite de familie, biserica locală, cele 77 de premii de apreciere date prin tragere la sorți la încheierea fiecărui an și cele 7 premiile speciale date prin tragere la sorți în ianuarie 2034. Toate ceste doar cu ajutorul lui Dumnezeu și pentru slava Lui. La fiecare citire a Bibliei în întregime și parcurgerea testelor + declarația de la finalul citirii, fiecare cititor va primi o diplomă.

În ceea ce privește înmânarea diplomelor precum și a premiilor date prin tragere la sorți vă vom comunica pe parcurs procedura și detaliile.

  1. DATE DE CONTACT

Această lucrare are de început o echipă de coordonare, iar pe parcurs echipa se va lărgi cuprinzând liderii responsabili cu această lucrare pe țări, comunități regionale, județe, zone etc.

Muică Cristian Samuel: 0722204415; muicasam@yahoo.com

Daniela Barbura: 0722317934; daniela_barbura@yahoo.com

Neagoe Daniel: 0785202531; neagoe.daniel@gmail.com

Schipor Daniel: 0728050833; schipor.daniel@gmail.com

Iacob Adrian: 0742288310; ady.iacob@yahoo.com

Rauca Simona: 0744147097; rauca.simona@yahoo.com

Pentru orice sugestie, sponsorizare etc. contactați personal pe Samuel Muică.

 

PENTRU SĂNĂTATEA DUMNEAVOASTRĂ SPIRITUALĂ CONSUMAȚI ZILNIC

3-4 CAPITOLE DE SCRIPTURĂ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *