"Invata pe copil calea pe care trebuie sa o urmeze…"
Versetul zilei
Gândul zilei
Flag Counter

Picurul de miere

Picurul de miere- stampila   CULTUL PENTICOSTAL

BISERICA LUI DUMNEZEU APOSTOLICĂ

DEPARTAMENTUL FAMILII, TINERET ŞI COPII

PROIECTUL «PICURUL DE MIERE ZILNIC»

Descarcă aici: Prezentare proiect Picurul de miere zilnic 2020

                          Picurul de miere – prezentare powerpoint

1. DE CE ACEASTĂ LUCRARE ?
Ce mare binecuvântare să avem fiecare dintre noi o Biblie în casă, dar în acelaşi timp ce mare iresponsabilitate să nu o citim – unii dintre noi – nici măcar o singură dată într-o viaţă de creştin. Folosul cel mai mare al tiparului este răspândirea Cuvântului lui Dumnezeu, cu care de altfel a şi început Gutemberg această artă. Prima carte tipărită de el cu litere turnate (mobile) este Biblia Gutembergiană. (1)
Martin Luther (1483-1546), nemulţumit fiind de corupţia Bisericii Romano – Catolice, şi-a propus traducerea Bibliei în limba germană, pe care a terminat-o în anul 1521. Acest fapt a făcut ca orice persoană care ştia să citească să poată aprofunda, dacă voia, în mod direct conţinutul Sfintei Scripturi. (2) Alţii au suferit pentru traducerea Bibliei şi pentru sloganul Sola Scriptura şi noi nu ne străduim nici măcar s-o citim an de an.
Cu toţii ştim că scopul principal al Bibliei nu este educaţia omului, ci mântuirea lui, eliberarea de sub puterea păcatului (3). Tocmai pentru că dorim mântuirea noastră şi a copiilor noştri, vă recomandăm ca să adoptaţi acest proiect la nivel de familie: copii, tineri, părinţi, bunici şi stăbunici.
Citirea Bibliei se poate face fie individual, (iar seara, la timpul de părtăşie cu familia se pot pune întrebări), fie în grup, în cadrul altarului de închinare din familie. În legătură cu altarul de închinare din familie, fratele Daniel Brânzei spunea: Pentru un cămin creştin armonios, altarul familiei nu este numai ceva folositor, ci ceva strict esenţial (4). De aceea, Mandatul Educaţiei încredinţat părinţilor se situează printre cele mai înalte responsabilităţi de viaţă, mai presus de carieră sau realizări materiale, deoarece copiii vor fi părinţii de mâine, Biserica de mâine şi liderii de mâine, iar părintele este mandatat de Dumnezeu Însuşi ca formator al copilului şi implicit al societăţii de mâine (5). Continue reading

1. Se va desemna, în colaborare cu biserica locală, un responsabil de proiect
* Pentru informații și pentru descărcarea documentelor aferente Proiectului se va accesa pagina: scoala-duminicala.ro/?cat=84

2. Se va studia cu atenție Prezentarea proiectului Picurul de miere zilnic

3. Se prezintă proiectul copiilor, adolescenților sau adulților (în ambele forme: într-un  an sau în 3 ani)

4. Pentru întrebări sau alte informații responsabilul proiectului din biserică se va înscrie în Grupul de WhatsApp ”Picurul de miere zilnic” dedicat acestui proiect accesând link – ul:

  https://chat.whatsapp.com/Br1oZkPdg9f0NDtQHz6NA9

5. Cititorii Bibliei se vor putea înscrie astfel:

          Varianta 1 (pentru tragere la sorți): cititorii Bibliei se vor înscrie prin descărcarea aplicației Picurul de miere zilnic și crearea unui cont de utilizator în aplicație, selectând varianta ”cu premii” pe 1 an sau pe 3 ani (la această variantă este obligatoriu să se parcurgă testul săptămânal în aplicație, dar se va putea exersa și varianta pe hârtie la grupuri fără predarea testului la responsabilul proiectului). Aplicația va genera la sfârșitul anului o situație cu toate testele parcurse și apoi se va completa, la final de an, declarația pe propria răspundere că a citit Biblia conform planificării.

       Varianta 2 (pentru tragere la sorți): cititorii Bibliei (sau părinții copiilor) vor completa individual formularul Acord prelucrare date personale (pagina 1 și 2) și Cererea de inscriere. Opțional, cititorul Bibliei poate descărca aplicația Picurul de miere zilnic și va crea un cont de utilizator în aplicație selectând varianta ”dezvoltare personală” pe 1 an sau pe 3 ani (la acestă varianată este obligatoriu să se parcurgă testul săptămânal varianta pe hârtie, iar opțional testul în aplicație).

        Varianta 3 (fără tragere la sorți): cititorii Bibliei se vor înscrie prin descărcarea aplicației Picurul de miere zilnic și crearea unui cont de utilizator în aplicația, selectând varianta ”dezvoltare personală” pe 1 an sau pe 3 ani (selectând această variantă NU vor participa la tragerea la sorți, dar vor putea citi Biblia în mod personal, parcurgând și Testul săptămânal în aplicație).

*Pentru anul 2020 înscrierile se pot face până în data de 31 ianuarie 2020, cu condiția recuperării citirii Bibliei conform planificării și a testelor săptămânale.

*Aplicația Picurul de miere zilnic este disponibilă gratuit pentru Android și iOS, se poate descărca pe dispozitive din Play Store Android și AppStore iOS. Pentru mai multe detalii despre aplicație și alte informații vizitați pagina www.picuruldemierezilnic.com .

  1. Dacă un cititor al Biblie a optat pentru Varianta 2, responsabilul proiectului din biserică va completa datele personale în partea de jos a Cererii de înscriere;
  1. Responsabilul proiectului va completa fisierul Evidenta Picurul de miere zilnic cu datele celor înscriși (se recomandă crearea unui grup WhatsApp sau Viber (la nivel biserică locală) cu cei care s-au înscris pentru o mai bună comunicare, pentru încurajare și verificare dacă sunt la zi cu citirea Bibliei).
  1. Responsabilul proiectului va transmite documentele: Acordul prelucrare date personale, Cererea de inscriere scanate (de preferat) sau fotografiate și fisierul Evidenta Picurul de miere zilnic pe adresa de email ady.iacob@yahoo.com (de preferat) sau la numarul de telefon +40742288310 (numai prin WhatsApp).

*Termen limită de transmitere documente 31 ianuarie 2020 (doar pentru anul 2020), după această dată nu se mai pot face înscrieri în proiect pentru participarea la tragerea la sorți de la finalul anului.

  1. După trimiterea celor de mai sus responsabil proiectului va primi testul săptămânal pe email (pentru citirea Bibliei într-un an sau în trei ani) până în ziua de JOI a fiecărei săptămâni cu întrebările din pasajele planificate pentru citire în săptămâna curentă de JOI până JOI, inclusiv (deoarece sunt grupuri care se întâlnesc vineri, sâmbătă sau duminică).
  2. Responsabilul de biserică va distribui testele săptămânale celor înscriși și se vor asigura că le vor primi înapoi rezolvate, apoi se va bifa cu X în căsuța aferentă săptămânii din fișierul Evidenta Picurul de miere zilnic.

* Testele săptămânale se vor păstra la responsabilul proiectului din biserică ca dovadă, iar fisierul de evidență se va trasmite la finalul anului sau finalul celor 3 ani. La tragerea la sorți vor participa doar cititorii care au completat toate testele și dacă au completat declarația pe propria răspundere că au citit Biblia conform planului aferent.

Ce dulci sunt cuvintele Tale pentru cerul gurii mele! Mai dulci decât mierea în gura mea.

                                                                            Psalmul 119:103

Cu stimă,
Adrian IACOB
Telefon: 0742/288.310
Email: ady.iacob@yahoo.com

PREZENTARE PROIECT:

Prezentare proiect Picurul de miere zilnic 2020

Picurul de miere- stampila

 

PLANIFICARE CITIRE BIBLIE:

Picurul de miere – 1 an

Picurul de miere – 3 ani – anul 1

Picurul de miere – 3 ani – anul 2

Picurul de miere – 3 ani – anul 3

 

ÎNSCRIERE ȘI EVIDENȚĂ:

Cerere de inscriere_Picurul de miere zilnic_2020

Acord prelucare date personale pag. 1_Picurul de miere zilnic_2020

Acord prelucare date personale pag. 2_Picurul de miere zilnic_2020

Evidenta Picurul de miere zilnic

 

DESCĂRCARE APLICAȚIE :  https://youtu.be/uSAgKDHV3Os

Pentru Android:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.picuruldemierezilnic.android

Pentru iSO:

https://apps.apple.com/us/app/picurul-de-miere-zilnic/id1491534680?l=it&ls=1

 

Informații: http://www.picuruldemierezilnic.com/