"Invata pe copil calea pe care trebuie sa o urmeze…"
Versetul zilei
Gândul zilei
Flag Counter

Idei pentru timpul de rugăciune

1 2 3 9

WhatsApp Image 2021-01-15 at 23.35.26        Descarcă versetele aici în limba română şi în limba engleză:

Versete Biblice – Font 9, 3 ColoaneWhatsApp Image 2021-01-15 at 23.33.57

Bible Verses- Font 9, 3 Columns

Cu siguranţă mulţi dintre voi aţi primit sau aţi făcut la rândul vostru cadou o cutiuţă sau un borcan cu versete de încurajare. Ideea este binevenită orisicui, dar în special celor nemântuiţi sau celor care nu prea mai citesc din Biblie. A deschide zilnic câte un bileţel cu un mesaj de la Dumnezeu este ceva interesant până şi pentru nemântuiţi.  Tot ce trebuie pentru ca minunatul Cuvânt al lui Dumnezeu sa lucreze în inima cuiva- este ca acesta să deschidă şi să citească câte un bileţel.

Putem noi, ca învăţători să facem aceste cutii pentru alţii, sau putem să îi implicam pe copii, misionarii noştri minunaţi, oferintdu-le ocazia sa facă astfel de cadouri persoanelor din jurul lor.

De Marius Todoca, Bis. Gloria, Arad

         Descarcă aici: Priveste partea cea bunaUntitled

Întotdeauna când lucrurile nu funcționează așa cum ne dorim, avem tendința de a vedea doar partea negativă a lucrurilor şi să pierdem din vedere faptul că Dumnezeu vede imaginea completă a situaţiei şi El face totul pentru binele nostru.

Chemaţi pe rând, fiecare copil din grupă să vină înaintea celorlalţi pentru a mărturisi o situație neplăcută sau un eșec din viața lor (exemplu: visul meu a fost să mă înscriu la o echipă de fotbal, dar când am dat probele, antrenorul nu m-a primit în echipa respectivă). Ceilalți copii din grupa, vor lucra în echipă pentru a identifica minim 3 efecte pozitive în urma așa zisului eșec.

Astfel, copii vor lucra împreuna și vor învăța sa privească partea bună a lucrurilor, nu doar eșecul.  Îndeamnă , apoi, copiii să vină într-o rugăciune de mulţumire înaintea Domnului pentru aceste ,, eşecuri” şi să ia noi hotărâri de a crede că Dumnezeu e în controlul tuturor lucrururilor  şi prin urmare ,, tote lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce se incred în El”.

20180925_200841 de Roxana Barac, Barcelona, Spania

Descarcă aici:  Rugaciunea Tatal Nostru- lucru manual

      Imagine rugăciune Tatăl nostru

Materiale necesare:

-9 bețe de înghețată mari, fir galben, gros (pentru a agăța rama), bandă dublu-adezivă, fluturi decorativi (eu am perforat în formă de fluture o coală decorată, și hârtie de calc, le-am lipit împreună și am pus diamante decorative în mijloc), foarfece, lipici silicon (pistol), cartonaș cu rugăciunea (vezi document atașat).

Instrucțiuni:

Am unit 7 bețe de înghețată cu alte 2 bețe de înghețată, lipindu-le cu pistolul de silicon (se vede în poză). Apoi am lipit firul galben.

Am pus pe spatele fluturelui și a cartonașului cu rugăciunea, scoch dublu-adeziv.

La grupă copiii au lipit rugăciunea peste rama de bețe de înghețată (adusă lipită de acasă), și apoi au decorat rama cu fluturii și au scris în spațiul punctat numele lor.

Copiii au fost încântați de această activitate care a durat în jur de doar 2 minute.

Am făcut această activitate în prima zi de școală duminicală, când le-am explicat că la vârsta lor (de 5 ani) trebuie să știe această rugăciune.

20180925_200715

1 2 3 9