„Mulțumiți lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi.” (1Tesaloniceni 5:18) 

Odată cu începerea noul an școlar, sălile școlilor duminicale s-au umplut de copii și învățători deopotrivă, dornici să slujească cu o inimă deschisă, cu multă răbdare și dăruire. Pentru a veni în sprijinul acestora cu informații, materiale didactice, standuri de cărți, încurajări și diverse mărturii, Departamentul pentru Copii din cadrul Comunității regionalei Arad a cultului penticostal, organizează anual o conferință pentru învățătorii școlilor duminicale pentru care nu se percepe nicio taxă de participare.

Anul acesta prin harul lui Dumnezeu, conferința a avut ca temă Învățător după inima lui Dumnezeu și a fost găzduită de Biserica Penticostală Golgota din Hunedoara în 30 septembrie 2017, care a primit cu mare căldură cei peste 300 frați și surori participanți. Participanții au fost preponderent din județele aferente regionalei Arad: Hunedoara, Caraș Severin, Arad și Timiș. Ca în fiecare an, printre participanți au fost frați și surori din alte județe și chiar din diaspora.

Mesajul principal a fost rostit de către fratele pastor Ioan Titus Coroban și a umplut inimile de încurajare, precum a și oferit informații necesare în lucrarea cu copiii.

După mesajul principal, participanții au avut posibilitatea de a participa la unul dintre seminarii desfășurate pe trei categorii:

  1. Preșcolari, care a fost susținut de frați și surori din Județul Arad;
  2. Școlari, care a fost susținut de frați și surori din Județul Hunedoara;
  3. Adolescenți, care a fost susținut de frați și surori din Județul Timiș.

În cadrul acestor seminarii au fost prezentate informații specifice fiecărei categorii de copii în parte, idei practice de lucru, idei de lecții, materiale precum și lecții demonstrative. În acest context au avut loc discuții aplicative și s-a oferit răspunsuri la întrebările adresate de către participanți.

De asemenea, a fost și un stand de carte în care editurile participante: Noua Speranță, AMEC și One Way, au oferit o gamă variată de cărți și materiale necesare în această lucrare.

 

S-au prezentat o parte dintre proiectele departamentului pentru copii al cultului penticostal și de interes pentru participanții conferinței:

  • Concursul biblic Talantul în negoț;
  • Cursurile de instruire pentru învățătorii de școală duminicală Pro 7;
  • Conferințele anuale pentru învățătorii de școală duminicală, și altele.

La finalul conferinței un frate și-a deschis inima și ne-a mărturisit o parte din minunile pe care Dumnezeu le-a făcut în viața sa și care au fost o îmbărbătare pentru întreaga adunare.

Mărturisim cu inimile pline de bucurie faptul că Dumnezeu ne-a onorat cu prezența Sa, ne-a vorbit prin intermediul copiilor Săi care au slujit, ne-a binecuvântat cu timp de părtășie, ne-a oferit har și îndurare, o vreme minunată și o mâncare delicioasă oferită de către biserica gazdă.

Suntem recunoscători lui Dumnezeu pentru că a îngăduit și a pregătit toate resursele umane și materiale necesare pentru ca această conferință să se poată desfășura în condiții bune și să fie o binecuvântare pentru toți participanții.

Mulțumirile noastre se îndreaptă înainte de toate, înspre Dumnezeu dar și înspre toți frații și surorile care au ales să slujească în cadrul acestei conferințe, acolo unde a fost nevoie de talantul fiecăruia.

Ne rugăm ca toată învățătura primită în cadrul conferinței să aducă rod, să continue să fie o binecuvântare pentru învățători, pentru copiii și adolescenții cărora le slujesc, precum și pentru bisericil în care slujesc.

Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți cu tot ceea ce știe El cel mai bine că avem nevoie pentru a lumina din El, prin El și pentru El, pentru a fi indicatoare de neclintit înspre Împărăția Sa! Amin!

 

Cu deplină recunoștință

Slujitorii lui Dumnezeu, parte a echipei de organizare a conferinței

Categorii

Lasa un comentariu